Charles Crichton: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

6 Wanda Adında Bir Balık; Filmin orijinal adı: A Fish Called Wanda

Wanda Adında Bir Balık

1988 ABD KomediPolisiye

Filmin konusu: Elmaslara pek düşkün, seksi Amerikalı Wanda ve erkek arkadaşı Otto, bir elmas koleksiyonunun soygununu planlayıp gerçekleştirmek üzere İngiltere’ye gelirler. Ekibin diğer üyeleri George ve Ken’dir. Wanda ve Otto elmasları kendilerine saklamak istedikleri için George’u polise ihbar ederler. Oysa beriki elmasları çoktan başka yere saklamıştır. Wanda elmasların yerini öğrenmek için son çare olarak George’un avukatıyla yakınlaşmak zorunda kalır ve komedi doruğa tırmanır. … devamı »

5 The Divided Heart, 1954, Film Posteri

The Divided Heart

1954 İngiltere Dram

Filmin konusu: Film, babası Naziler tarafından idam edilen Sloven Partizanların bir üyesi olan ve annesi Auschwitz toplama kampına sürülen bir çocuğun gerçek hikayesine dayanmaktadır. Ebeveynleri Naziler tarafından Haydut ilan edilen Slovenya'dan küçük çocuklar, Lebensborn olarak bilinen bir Nazi programıyla Almanya'ya gönderilmiştir. Film, geniş çapta beğenilmiş ve BAFTA En İyi İngiliz Kadın Oyuncu Ödülü de dahil olmak üzere üç İngiliz Akademisi Film Ödülünün sahibi olmuştur. … devamı »

4 The Lavender Hill Mob

The Lavender Hill Mob

1951 İngiltere KomediPolisiye

Filmin konusu: İngiliz Film Enstitüsü, The Lavender Hill Mob filmini tüm zamanların en iyi 17. İngiliz filmi olarak seçmiştir. … devamı »

3 Whisky Galore!

Whisky Galore!

1949 İngiltere KomediMahkeme

Filmin konusu: Film, konusunu gerçek bir hikayeden almıştır. 2. Dünya Savaşı döneminde yaşanan sıradışı bir olayı anlatmaktadır. … devamı »

2 Ölüm Gecesi; Filmin orijinal adı: Dead of Night

Ölüm Gecesi

1945 İngiltere Korku

Filmin konusu: Farklı korku hikayelerinin anlatıldığı ve 4 farklı yönetmenin çektiği Ölüm Gecesi (Dead of Night), oldukça farklı konusuyla ve seyirciyi şaşırtan anlatımıyla en başarılı İngiliz korku filmlerinden biri olarak kabul edilmektedir. … devamı »

1 Things to Come

Things to Come

1935 İngiltere Fantastik

Filmin konusu: Efsanevi Alexander Korda’nın yapımcılığını üstlendiği 1936 tarihli filmin senaryosunu H.G. Wells, üç yıl önceki kendi yazdığı Shape of Things to Come’dan uyarlamıştır. Çekildiği dönem için müthiş sayılacak özel efektlerle, dev bir epik film olarak sinema tarihine imzasını atmıştır. … devamı »