Walter Hill: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

8 Yaratık: Covenant; Filmin orijinal adı: Alien: Covenant

Yaratık: Covenant

2017 İngiltere ABD AksiyonBilim KurguKorku

Filmin konusu: Efsane bilimkurgu / macera yönetmeni Ridley Scott; Alien’da kendi yarattığı evrene, Prometheus ile başlayan yeni üçlemesinin 2. filmi olan Yaratık: Covenant filminde geri dönüyor. Filmde Michael Fassbender, Katherine Waterston, Demian Bichir ve Billy Crudup gibi isimler var. Filmin senaryosuna katkıda bulunan 4 kişi dışında asıl senaryoyu John Logan ve Dante Harper kaleme aldı. … devamı »

YönetmenRidley Scott
7 Prometheus

Prometheus

2012 ABD Bilim KurguGerilim

Filmin konusu: Bir uzay aracı dünyaya gelir, insan görünümlü bir varlık elindeki bir sıvıyı içerek parçalanmaya başlar ve suya karışır. Onun DNA'sı biyogenez bir reaksiyon başlatır. Filmin orijinal hikâyesi Jon Spaihts tarafından yazılmış sonrasında Lost'un yaratıcısı Damon Lindelof'un elinden geçmiştir. Kadrosuyla da öne çıkan Prometheus filmi, Alien efsanesiyle aynı DNA'ya sahip olmasına rağman farklı bir hikaye anlatmaktadır. … devamı »

YönetmenRidley Scott
6 Alien Predator'e Karşı; Filmin orijinal adı: AVP: Alien vs. Predator

Alien Predator’e Karşı

2004 ABD Bilim KurguFantastik

Filmin konusu: Antarktika’da tanımlanamayan bir ısı kaynağını keşfetmek için yola çıkan bilim insanları, o bölgenin uzaylı türlerine ait bir savaş alanı olduğunun farkına varırlar. Film, uzaylıları korku salan varlıklar olarak göstermektedir. 2 ayrı ırk söz konusudur ve insanlık ciddi anlamda tehdit altındadır. … devamı »

5 Streets of Fire

Muhteşem İkili

1984 ABD AksiyonMahkeme

Filmin konusu: Walter Hill’in yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Diane Lane, Willem Dafoe, Rick Moranis, Amy Madigan gibi isimler yer almıştır. … devamı »

YönetmenWalter Hill
4 Yaratık; Filmin orijinal adı: Alien

Yaratık

1979 İngiltere ABD Bilim KurguKorku

Filmin konusu: Yaratık filmi, bilinmeyen bir gezegene iniş yapmak durumunda kalan gemi ekibinin yaşam mücadelesini anlatmaktadır. Ridley Scott 1979 yılında Yaratık serisinin bu ilk filmini yaptığında sinema tarihini bambaşka bir deneyime ulaştırmıştır. Bilim kurgu türünün en önemli örneklerinden birine imza atmayı başarmıştır. Yaratık serisi, ilk filmin ardından çeşitli yönetmenler tarafından devam ettirilse de, Ridley Scott imzalı bu film; hem serisinin, hem de ait olduğu bilimkurgu türünün en önemli yapıtları arasında yer almıştır. … devamı »

YönetmenRidley Scott
3 The Getaway

Sonsuz Kaçış

1972 İngiltere ABD Polisiye

Filmin konusu: Sonsuz Kaçış (The Getaway) filmi, Sam Peckinpah'ın yönettiği 1972 yapımı kült filmdir. Bu filmle Quincy Jones, En İyi Film Müziği dalında Altın Küre'ye aday gösterilmiştir. … devamı »

YönetmenSam Peckinpah
2 Thomas Crown Affair, The; Filmin orijinal adı: The Thomas Crown Affair

Kibar Soyguncu

1968 ABD GerilimPolisiyeRomantik

Filmin konusu: Norman Jewison'un en önemli filmlerinden olan bu eser, En İyi Ses kategorisinde Oscar ödülüne layık görülmüştür. Başrollerinde Steve McQueen ve Faye Dunaway gibi önemli oyuncuların yer aldığı film, 1999 senesinde yeniden çekilmiştir. … devamı »

1 Bullitt

Gangsterin Kaderi

1968 ABD AksiyonGerilimPolisiye

Filmin konusu: Robert L. Pike’nin "Mute Witness" adlı romanından sinemaya uyarlanan Gangsterin Kaderi (Bullitt) filmi, hem İngiliz sinemacı Peter Yates’in Hollywood’daki ilk işi olarak hem de dönemin yakışıklı aktörü Steve McQueen’i barındıran kadrosu ve ilgi çekici konusuyla tadı uzun yıllarca damaklarda kalan bir yapımdır. … devamı »

YönetmenPeter Yates