Phil Tippett: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

7 Jurassic World

Jurassic World

2015 ABD AksiyonBilim KurguMacera

Filmin konusu: Nihayet John Hammond'ın tasarladığı sıradışı park projesi yıllar sonra hayata geçmiştir. Dinozor temalı park, tüm ziyaretçilere açılmıştır. Ancak parkın yıllar içinde azalan ziyaretçi sayısını artırmak için parkın işletme sahipleri farklı bir yol denemeye karar verirler: Yeni bir tür dinozor üretmek. Sinema tarihinin en önemli seri yapımlarından biri olan Jurassic Park'ın bu serisinin yönetmenliğini Zaman Yolcuları (Safety Not Guaranteed) filmiyle tanınan Colin Trevorrow yapmıştır. Filmin senaryo aşamasında ise 4 farklı yazarla birlikte çalışılmıştır. Bu isimlerden biri, ilk Jurassic Park filminde olduğu gibi sonrakilerde de imzası bulunan Michael Crichton'dır. … devamı »

6 Yıldız Gemisi Askerleri; Filmin orijinal adı: Starship Troopers

Yıldız Gemisi Askerleri

1997 ABD AksiyonBilim KurguSavaş

Filmin konusu: Gelecekte insan ırkı büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Başka bir gezegenden gelen Katil Böcekler dünyayı bir geri dönülemez bir sona yaklaştırmaktadır. Sinemanın en farklı yönetmenlerinden biri olarak kabul edilen Paul Verhoeven'in fantastik türdeki kült filmi, 1990'lı yılların en eğlenceli filmlerinden biri olarak görülmektedir. … devamı »

5 Jurassic Park 3D; Filmin orijinal adı: Jurassic Park

Jurassic Park

1993 ABD Bilim KurguMacera

Filmin konusu: Jurassic Park'ta fosilleşmiş bir sivrisinekten çıkarılan dinozor kanı, bilimadamlarına DNA ile yeniden dinozor yaratma imkanı verir. Dr. Hammond, bu DNA’dan yola çıkarak genetik olarak dinozorlar geliştirir ve bir tür hayvanat bahçesi açar. Çeşit çeşit dinozorların canlı olarak görülebileceği bu özel hayvanat bahçesinin ilk test ziyaretçileri ise bir avukat, bir matematikçi, bir dinozor uzmanı ve bir bitkibilimci ile Hammond’un torunlarıdır. Dinozor embriyolarını ele geçirmek isteyen biri güvenlik sistemini devre dışı bırakınca, bütün dinozorlar adada serbest kalırlar. … devamı »

4 Jurassic Park 3D; Filmin orijinal adı: Jurassic Park

Jurassic Park 3D

1993 ABD AksiyonBilim KurguMacera

Filmin konusu: Michael Crichton’un romanından perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda sinemanın dahi çocuğu Steven Spielberg oturuyor. Jurassic Park filminde fosilleşmiş bir sivrisinekten çıkarılan dinozor kanı, bilim insanlarına DNA ile yeniden dinozor yaratma şansı tanımıştır. Güçlü özel efektlere sahip filmin gişede büyük başarı elde etmesi ile filmin 2 devam filmi daha çekilerek bir üçleme olmasını sağlamıştır. … devamı »

3 Yıldız Savaşları: Jedi'nin Dönüşü; Filmin orijinal adı: Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi

Yıldız Savaşları: Jedi’nin Dönüşü

1983 ABD Bilim KurguMacera

Filmin konusu: George Lucas’ın hayal gücünden ve Richard Marquand’ın kamerasından perdeye yansıyan Yıldız Savaşları: Jedi'nin Dönüşü filmi, ilk üçlemeye son noktayı koyuyor ve başta Darth Vader olmak üzere bütün karakterlerinin kaderini netleşiyor. … devamı »

2 Yıldız Savaşları: İmparator; Filmin orijinal adı: Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back

Yıldız Savaşları: İmparator

1980 ABD Bilim KurguMacera

Filmin konusu: Yeni Bir Umut'un sonundaki Yavin Savaşı'ndan 3 yıl sonra, İsyan Güçleri'nin üç kahramanı Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Leia Organa Darth Vader ve İmparatorluk güçleri tarafından aranmaktadır. … devamı »

1 Yıldız Savaşları; Filmin orijinal adı: Star Wars: Episode IV - A New Hope

Yıldız Savaşları: Bölüm IV – Yeni Bir Umut

1977 ABD Bilim KurguMacera

Filmin konusu: Yapım tarihine göre serinin ilk filmi, fakat hikâyenin kronolojik sıralamasına göre 4. filmidir. Macera hız kesmeden devam edecek, özellikle Lucas, kuşaklar boyunca pek çok kişinin gönlünde taht kuracaktır. … devamı »

YönetmenGeorge Lucas