Gus Van Sant: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

4 Milk

Milk

2008 ABD BiyografikDram

Filmin konusu: Sean Penn, eşçinsel hakları konusunda idol olarak kabul edilen Harvey Milk'in yaşamını perdeye aktararak yine farkını göstermiştir. 1977'de, Harvey Milk (Sean Penn), San Francisco Şehir Meclisi'ne seçilerek Amerika'da eşcinselliğini saklamadan bir devlet kadrosunda üst düzey yöneticiliğe seçilen ilk kişi olmuştur. Zaferi, sadece eşcinsel hakları adına önemli değildir. Politik alanda koalisyonlar peşindedir. Yaşlı vatandaşlardan sendikalı işçilere kadar herkes için, Harvey Milk bir uğurda savaşmanın anlamını değiştiren, 1978'de ölümüne kadar da tüm Amerikalıların kahramanı haline gelen biri olmuştur. … devamı »

YönetmenGus Van Sant
3 Fil; Filmin orijinal adı: Elephant

Fil

2003 ABD Dram

Filmin konusu: Film, seyircileri Columbine Lisesi’ndeki bir grup gencin okul cinayetleri konu başlığı altında yaşanan bir günlerine götürüyor. Gus Van Sant, oldukça küçük çaplı bir bütçe ve amatör bir ekip ile perdeye aktardığı filmiyle Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü kazanmayı başarmıştır. … devamı »

YönetmenGus Van Sant
2 Sonsuz İhtiras; Filmin orijinal adı: To Die For

Sonsuz İhtiras

1995 İngiltere ABD KomediPolisiye

Filmin konusu: İşini bilen bir kadın olan Suzanne Stone'un (Nicole Kidman) en büyük hayali bir TV sunucusu olmaktır. Bu uğurda önüne çıkabilecek tüm engelleri alt etmeyi kafasına koymuştur. Başta da kocasını! … devamı »

YönetmenGus Van Sant
1 Benim Güzel Idaho'm; Filmin orijinal adı: My Own Private Idaho

Benim Güzel Idaho’m

1991 ABD Dram

Filmin konusu: Portland’ta geçen filmin hikayesi, sokaklarda yaşayan iki erkek fahişenin hayatlarına ve aralarındaki ilişkiye odaklanmıştır. Mike (River Phoenix); ailesi tarafından terkedilmiş, hayatı sokaklarda geçen sessiz bir gençtir. Aynı zamanda da narkolepsi hastasıdır. Öte yandan Scott (Keanu Reeves) ise, kendini erkeklere ve kadınlara satmasına rağmen heteroseksüel olduğu konusunda ısrar eden, varlıklı bir ailenin oğludur. Onun için fahişelik, geçinmek için para kazanmak zorunda olan Mike’ın aksine sadece keyfi bir şeydir. Gizliden gizliye Scott’tan hoşlanan Mike, annesini bulmayı kafasına koymuştur. Onu bulmak için Idaho’ya oradan da İtalya’ya giden ikilinin bu yolculuk sonrası hayatları tümden değişecektir. … devamı »

YönetmenGus Van Sant