George Lucas: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

16 Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi; Filmin orijinal adı: Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi

2019 ABD Bilim KurguMacera

Filmin konusu: Kylo Ren, Büyük Lider Snoke'u öldürmesinin ardından İlk Düzen'in yeni Büyük Lider'i olmuştur. Acımasız yönetiminin altında galaksi yavaş yavaş umutsuzluğa kapılmaktadır. … devamı »

YönetmenJ.J. Abrams
15 Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi; Filmin orijinal adı: Solo: A Star Wars Story

Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi

2018 ABD Bilim KurguFantastik

Filmin konusu: Yıldız Savaşları karakterlerinden bir olan Han Solo'nun gençlik yıllarını konu alan Western türündeki ABD yapımı filmdir. … devamı »

YönetmenRon Howard
14 Star Wars: Son Jedi; Filmin orijinal adı: Star Wars: The Last Jedi

Star Wars: Son Jedi

2017 ABD AksiyonBilim Kurgu

Filmin konusu: Rey, efsanenin ikinci bölümünde de Finn, Poe ve Luke Skywalker ile destansı yolculuğunu sürdürüyor. … devamı »

YönetmenRian Johnson
13 Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi; Filmin orijinal adı: Rogue One: A Star Wars Story

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi

2016 ABD AksiyonBilim KurguMacera

Filmin konusu: Gareth Edwards'ın yönetmeni olduğu filmin başrolünü Felicity Jones canlandırıyor. Kadroda ayrıca Ben Mendelsohn, Riz Ahmed, Diego Luna, Mads Mikkelsen ve Forest Whitaker da yer alıyor. Senaryo ise Chris Weitz'a ait. … devamı »

12 Star Wars: Güç Uyanıyor; Filmin orijinal adı: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Star Wars: Güç Uyanıyor

2015 ABD AksiyonBilim KurguMacera

Filmin konusu: Baş karakter rollerinde oyuncular Daisy Ridley ve John Boyega'yı gördüğümüz filmde serinin fenomen karakterleri de geri dönüyor. Kadrosunda Ridley ve Boyega'nın yanı sıra ayrıca Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Gwendoline Christie, Adam Driver'ın da yer aldığı filmin orijinal kadrosunda bulunan Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Peter Mayhew de bu filmle birlikte geri dönüyor. Lucasfilm'in yapımcılığında hayata geçirilen yapımın yönetmen koltuğunda bu sefer J.J. Abrams oturuyor. Senaryo ise Lawrence Kasdan & J.J. Abrams ve Michael Arndt'a ait. … devamı »

YönetmenJ.J. Abrams
11 Tuhaf Bir Sihir; Filmin orijinal adı: Strange Magic

Tuhaf Bir Sihir

2015 ABD AileAnimasyonFantastik

Filmin konusu: Gary Rydsrom'un ilk uzun metrajlı filmi olan yapımın orijinal seslendirme oyuncuları arasında Evan Rachel Wood, Elijah Kelley, Kristin Chenoweth, Meredith Anne Bull ve Sam Palladio gibi isimler yer alyor. … devamı »

YönetmenGary Rydstrom
10 Star Wars: Klon Savaşları; Filmin orijinal adı: Star Wars: The Clone Wars

Star Wars: Klon Savaşları

2008 ABD AnimasyonBilim Kurgu

Filmin konusu: Star Wars (Yıldız Savaşları) yapımları, sinema tarihinin hem en kült, aynı zamanda hem de en popüler olmayı başarabilen ender sinema serilerinden biridir. Star Wars: Klon Savaşları filmi izleyiciyi yepyeni Star Wars maceralarına sürüklerken, Lucasfilm'in epik hikaye anlatımı ile sevenlerini şaşırtarak benzersiz bir animasyon stilini birleştirmeyi başarıyor. Büyük bir prodüksiyon aşamasından geçen bu yapım da, serinin öteki filmlerini aratmayacak unutulmaz sahneler bizleri bekliyor. … devamı »

YönetmenDave Filoni
9 Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı; Filmin orijinal adı: Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

Yıldız Savaşları: Bölüm III – Sith’in İntikamı

2005 ABD AksiyonBilim KurguMacera

Filmin konusu: Kahraman ve bilge Jedi'ler fazlasıyla uzayan savaştan ötürü oldukça yorgun düşmüşlerdir. Asıl problem ise savaşı bahane gösterip demokrasiyi rafa kaldırmaya çalışan şansölyenin gizli planlarıdır. … devamı »

YönetmenGeorge Lucas
8 Star Wars: Clone Wars Volume 1; Filmin orijinal adı: Star Wars: Clone Wars

Star Wars: Clone Wars Volume 1

2003 ABD AksiyonBilim KurguSavaş

Filmin konusu: Clone’ların Saldırısı ile Sith’in İntikamı arasında neler oldu? ABD’de, Cartoon Network’te 3’er dakikalık bölümler halinde yayınlanan Star Wars: Clone Wars, işte bu kayıp zamanın izini sürüyor. Doğrudan TV için yapılan ve bir DVD’de toplanan Clone Wars Volume 1, yukarıdakileri ve daha fazlasını içeren, ilk iki sezonu oluşturan 20 kısa bölümden meydana gelmektedir. Yönetmen Genndy Tartakovsky’nin dehası, bize hiç görülmemiş derecede stilize bir Yıldız Savaşları atmosferi armağan eden sanat yönetmeni ve aynı zamanda senarist Paul Rudish’in yeneteği ile birleşince keyifli ve alternatif bir seyirlik oluşturmuştur. … devamı »

7 Yıldız Savaşları: Bölüm II - Klonlar'ın Saldırısı; Filmin orijinal adı: Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

Yıldız Savaşları: Bölüm II – Klonlar’ın Saldırısı

2002 ABD Bilim KurguFantastikMacera

Filmin konusu: Açgözlü Ticaret Federasyonu'nun Naboo’ya karşı başlattığı işgalin yenilgiyle sonuçlanmasının üzerinden 10 sene geçmiştir. İlk filmde 9 yaşında olan Anakin Skywalker artık 19 yaşına girmiştir ve Obi Wan’ın denetimi altında Jedi Eğitimini sürdürmektedir. Jedi düzenini kendi isteğiyle terkeden eski Jedi Ustası Count Dooku ise gizlice Darth Sidious’la birlikye çalışmaya başlayarak Ayrılıkçılar grubunun başına geçmiştir ve galakside huzursuzluk yaratmaktadır. … devamı »

YönetmenGeorge Lucas