Claude Chabrol: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

8 Seremoni; Filmin orijinal adı: La cérémonie

Seremoni

1995 Fransa Almanya Dram

Filmin konusu: Burjuva bir aile olan Lelievre'lerin malikhanesinde hizmetçi olarak göreve başlayan Sophie (Sandrine Bonnaire), sessiz ve utangaç bir kadındır. Malikhane'nin yakınındaki ilçe merkezinde postane memuresi olarak çalışan ve tuhaf, enerjik, kompleksli kişiliğiyle toplum tarafından marjinal biri olarak tanınan Jeanne, kasabaya yeni gelen hizmetçi Sophie ile yakın arkadaş olmakta fazla gecikmez. Aileye çok iyi hizmet vermek suretiyle herkesin memnuniyetini kazanan Sophie okuma yazma bilmediğinin ortaya çıkmasıyla Lelievre ailesine karşı içinde öfkenin de bulunduğu karmaşık duygular beslemeye başlar. Aileye karşı içten içe cephe alan Sophie'nin, bu durumu daha da öteye götürmesine neden olan kişi ise Jeanne'dan başkası olmayacaktır. Bu iki kadının dostlukları Lelievre'ler için pek de iç açıcı olmayan gelişmelere sebep olmaya başlar. … devamı »

7 Bir Kadın Meselesi; Filmin orijinal adı: Une affaire de femmes

Bir Kadın Meselesi

1988 Fransa DramRomantikTarihi

Filmin konusu: Marie'nin hayatı gibi bir çok insanın yaşamı da 2. Dünya Savaşı ile birlikte yıkılmıştır. Film, savaşın en yıkıcı kaotik bir döneminde Fransa'da geçmektedir. Marie, kocasının savaşa gitmesiyle birlikte çocuklarıyla tek başına kalmıştır. Geçim sıkıntısının tavan yaptığı bu dönemde kocasının Alman ordusunda esir düştüğünü öğrenen kadın, genç adamın geriye dönme ihtimalinin düşük olduğunun bilincindedir. Çocuklarına bakabilmek için bir gün zor durumda olan komşusuna kürtaj yapan Marie, zamanla birkaç operasyon daha gerçekleştirir ve geçinebilmek için bu işi yapmayı sürdürür. Ancak dönemin toplum değerleri ve yasaları buna müsade etmeyecektir. … devamı »

6 Zehirli Çiçek, 1978, Film Posteri

Zehirli Çiçek

1978 Kanada Fransa DramGerilim

Filmin konusu: Film, ergenliğin çıkmazlarındaki bir kızın fahişelik yapmaya karar vermesinin nedenleri üzerinde dururken, Violette karakterini (Isabelle Huppert) küçürdüşürmüyor. Üzerinde durduğu iki şey var: Violette'in cinsel açlığı, bu açlığını sürekli bastıran toplumsal yapı ve yaşadığı taciz benzeri tecrübeler ile annesinin ikircikli tutumu... … devamı »

5 Just Before Nightfall, 1971, Film Posteri

Just Before Nightfall

1971 İtalya Fransa DramGerilim

Filmin konusu: Parisli bir reklam yöneticisi olan Charles Masson (Michel Bouquet), en iyi arkadaşı mimar François Tellier'in karısı Laura (Anna Douking) ile bir ilişki yaşamaktadır. Ters giden bir S&M oyununda sevgilisini boğmuştur, ancak suçunu itiraf etmesi giderek zorlaşacaktır. … devamı »

4 The Does, 1968, Film Posteri

The Does

1968 İtalya Fransa DramRomantik

Filmin konusu: Stéphane Audran, bu filmdeki performansı için 18. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu dalında Gümüş Ayı kazanmıştır. … devamı »

3 Ophélia

Ophélia

1963 Fransa Dram

Filmin konusu: Shakespeare'in Hamlet isimli oyunundan uyarlanan filmde Claude Chabrol, yönetmen koltuğunda oturuyor. Filmde Claudia Lesurf karakterini Alida Valli, Yvan Lesurf karakterini ise André Jocelyn canlandırırken Claude Cerval, Adrien karakterine can veriyor. … devamı »

2 Serseri Aşıklar; Filmin orijinal adı: À bout de souffle

Serseri Aşıklar

1960 Fransa DramPolisiyeRomantik

Filmin konusu: Trufault’nun bir gazete haberinden yola çıkarak geliştirmiş olduğu düşüncesini Jean-Luc Godard, o güne dek dünyada örneği görülmemiş serbestlikte bir stilde ve sayısız okumaya açık, olabildiğince sempatik bir şekilde ortaya koyuyor. Karşımızda Fransız Yeni Dalgası’nın en özel yapımlarından biri duruyor. … devamı »

1 Tehlikeli Rabıtalar, 1959, Film Posteri

Tehlikeli Rabıtalar

1959 Fransa DramGerilim

Filmin konusu: Zengin bir şarap üreticisi; karısının, çocuklarının, en iyi arkadaşının ve yolda öldürülen metresinin yarattığı sorunlarla boğuşmaktadır. … devamı »