Shôhei Imamura: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

3 Yılan Balığı filmi, 1997 yapımı, film posteri

Yılan Balığı

1997 Japonya Dram

Filmin konusu: Evine aniden dönen Takura Yamashita, yatakta aşığıyla birlikte bulduğu karısını bıçaklayıp öldürdükten sonra 8 yıl hapis yatar. Hapisteyken ehlileştirdiği büyük bir yılan balığı vardır. İlişki kurabildiği tek şey o balıktır. … devamı »

2 Narayama Türküsü filmi, 1983 yapımı, film posteri

Narayama Türküsü

1983 Japonya Dram

Filmin konusu: Narayama Türküsü, Japon kadın yönetmen Keisuke Kinoshita'nın yönettiği 1958 tarihli aynı adlı filmin yeniden çekilmiş versiyonudur. İlkine kıyasla daha sert sahneler içeren bu yeni çevrim, Mayıs 1983'te Cannes Film Festivali'nde festivalin büyük ödülü olan Altın Palmiye'yi kazanmıştır. … devamı »

1 Tokyo Story; Filmin orijinal adı: Tôkyô monogatari

Tokyo Hikayesi

1953 Japonya Dram

Filmin konusu: Dönüşen ve batılılaşmaya başlayan Japonya'nın taşra kentlerinden birinde yaşayan yaşlı karı-koca, uzun zamandır kendilerinden ayrı yaşamakta olan çocuklarını ziyaret etmek için başkent Tokyo'ya doğru uzun bir yolculuğa çıkarlar. Çeşitli beklentilerle ve umutlarla çıkılan bu yolculuk, Tokyo'ya vardıklarında çocukları tarafından ilgisizce karşılanmalarıyla son bulur. Başkentte geçirdikleri zaman boyunca yaşlı çiftin çocukları, kendi aileleri ve iş hayatları gibi nedenlerle sürekli meşguldürler ve bu yoğunluklar nedeniyle anne-babalarına gereken ilgiyi gösterememektedirler. Bu süreçte yaşlı çiftle ilgilenen tek kişi savaşta ölen oğullarının dul karısı olur. Kırgın olarak evlerine geri dönen anne-baba, acı bir haberle tüm çocuklarını yeniden toparlayacaktır. … devamı »

YönetmenYasujirô Ozu