Ravi Shankar: Besteci olarak görev aldığı tüm filmler

4 Gandhi

Gandhi

1982 İngiltere Hindistan BiyografikTarihi

Filmin konusu: Gandhi, Hindistan tarihinin en önemli kişiliği Mahatma Gandhi'nin hayatını ele alıyor. Akademi Ödülleri'nde sekiz dalda Oscar kazanan film, 300.000 kişiden oluşan, sinema tarihinin en kalabalık sahnesi rekorunu elinde bulunduran cenaze sahnesiyle hafızalara kazınmıştır. … devamı »

Gandhi Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Ben Kingsley; Snainton,Yorkshire,İngiltere doğumlu Krishna Pandit Bhanji olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, yapımcı
Ben Kingsley   Mahatma Gandhi
Edward Fox   General Dyer
Martin Sheen; Dayton, Ohio, ABD doğumlu Ramón Antonio Gerardo Estévez Phelan olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Martin Sheen   Vince Walker - New York Times Muhabiri
3 Charly, 1968, Film Posteri

Charly

1968 ABD Bilim KurguDramFantastik

Filmin konusu: Charly, modern dünyada yaşamaya çalışan ve anlama sorunu olan yetişkin bir erkektir. Öğretmeni Bayan Kinian, günün birinde onu alıp bir kliniğe götürür. Charly orada doktorlar tarafından incelenir. Klinikte Algernon adında bir deney faresi vardır ve üzerinde yapılan deneyler sonucunda zekası oldukça gelişmiştir. Aynı deneyler Charly üzerinde de uygulanır ama o başlangıçta etkilenmemiş gibi görünmektedir. Ancak çok geçmeden Charly'nin zekası aşırı derecede gelişmeye başlar ve saf bir dahiye dönüşür. Charly, deneyin gerçeğini öğrendiğinde ortaya bir takım duygusal ve içsel sorunlar yaşamaya başlamıştır. O andan itibaren de bu deneyin ne kadar iyi bir şey olduğunu sorgulamaya başlayacaktır. … devamı »

YönetmenRalph Nelson

Charly Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Cliff Robertson; La Jolla, San Diego, Kaliforniya, ABD doğumlu Clifford Parker Robertson III olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Cliff Robertson   Charly Gordon
Claire Bloom; Finchley,Londra,İngiltere doğumlu Patricia Claire Blume olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Claire Bloom   Alice Kinian
Lilia Skala   Dr. Anna Straus
2 Aparajito

Yenilmez

1956 Hindistan BollywoodDram

Filmin konusu: Babasının ölümünün ardından, annesiyle birlikte amcasının köyüne taşınan Apu, burada yeni bir hayata başlar. Köyün küçük okuluna kayıt olur ve … devamı »

YönetmenSatyajit Ray

Yenilmez Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Kanu Bannerjee   Harihar Ray
Karuna Bannerjee   Sarbojaya Ray
1 Pather Panchali

Yol Türküsü

1955 Hindistan BollywoodDram

Filmin konusu: Apu, Bengal’in küçük bir köyünde yaşayan bir çocuktur. Bir şair ve bir din adamı olan babası ailesini ayakta tutacak kadar para kazanamamaktadır. Bu sebeple Apu’nun ailesinin hayat standartları oldukça düşüktür. Apu’nun kardeşi olan Durga komşuların evinden bir şeyler çalarak hırsızlık yapmakta ve ailesine katkı sağlamaya çalışmaktadır. Annesi ise hayatını oldukça zor hale getiren yaşlı halalarının baskılarına karşı ayakta durmaya çalışmaktadır. Babasının hastalanması sonucu işlerin zaman ilerledikçe de daha iyiye doğru gitmeyeceği ortaya çıkacaktır. … devamı »

YönetmenSatyajit Ray

Yol Türküsü Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Chunibala Devi   Indir Thakrun
Runki Banerjee   Küçük Durga
Reba Devi   Seja Thakrun