Bo Goldman: Senarist olarak görev aldığı tüm filmler

3 Kadın Kokusu; Filmin orijinal adı: Scent of a Woman

Kadın Kokusu

1992 ABD Dram

Filmin konusu:

Al Pacino’nun unutulmaz bir karakter çizdiği "Kadın Kokusu" filmi, esasında 1974 yapımı İtalyan "Profumo di Donna" filminin yeniden çekimidir. Yine de, bir pek çok kişiye göre aslının aratmayacak derecede iyi olarak kabul edilmiştir. Özellikle Tango sahnesi oldukça dikkat çekicidir. Bu filmde Al Pacino, 1993 yılında En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü'ne layık görülmüştür. Al Pacino, canlandırdığı karaktere hazırlanmak amacıyla 6 ay körler okulunda yaşamış, film çekimlerinde Al Pacino'nun sürekli sabit bir noktaya bakmasından ötürü gözleri zarar görmüş ve gözlük takmaya başlamıştır.

devamı »

Kadın Kokusu Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Al Pacino; Doğu Harlem, Manhattan, New York City, New York, ABD doğumlu Alfredo James Pacino olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist, yapımcı
Al Pacino   Yarbay Frank Slade
Chris O'Donnell; Amerikalı oyuncu, uygulayıcı yapımcı, yönetmen
Chris O'Donnell   Charlie Simms
James Rebhorn; Philadelphia, Pensilvanya, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu
James Rebhorn   Bay Trask
2 Gül, 1979, Film Posteri

Gül

1979 ABD DramRomantik

Filmin konusu: Bette Midler, Rose rolüyle başarısı içki, uyuşturucu ve hızlı yaşam ile gölgelenmiş ve sonunda çöküşünü hazırlamış bir Rock yıldızını canlandırıyor. Filmde genç yaşta hayatını kaybetmiş bir şarkıcının son günleri ve yaşadıkları anlatılıyor. Kendi yarattığı cehennemin içinde hapsolan Rose, menajerine (Alan Bates) konser turu sırasında küçük bir tatil için yalvarır. Menajeri olmaz diyince, rahatlığı ve aşkı, yakışıklı bir serseride (Frederic Forrest) arar fakat o bile Rose’un aşırılığına ayak uyduramayacaktır. … devamı »

Gül Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Bette Midler; Honolulu, Hawaii, ABD doğumlu Bette Davis Midler olarak da bilinen Amerikalı komedyen, şarkıcı oyuncu, idari yapımcı, uygulayıcı yapımcı
Bette Midler   Mary Rose "The Rose" Foster
Alan Bates; Allestree,Derby,Derbyshire,İngiltere doğumlu Alan Arthur Bates olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Alan Bates   Rudge Campbell
Frederic Forrest; Amerikalı oyuncu
Frederic Forrest   Huston Dyer
1 Guguk Kuşu; Filmin orijinal adı: One Flew Over the Cuckoo's Nest

Guguk Kuşu

1975 ABD Dram

Filmin konusu: Guguk Kuşu, Jack Nickolson'ın adeta oyunculukta destan yazdığı, muhteşem bir senaryoya sahip bir sinema klasiği. Tutuklu olduğu cezaevinden kurtulmak için deli taklidi yapan Randle P. McMurphy adlı kişinin dramını başarıyla beyazperde'ye aktaran aktör, gerçekten üstün bir performans sergiliyor. … devamı »

Guguk Kuşu Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Dean R. Brooks   Dr. John Spivey
Jack Nicholson; Neptune City, New Jersey, ABD doğumlu John Joseph Nicholson olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Jack Nicholson   Randle Patrick McMurphy