Satyajit Ray: Senarist olarak görev aldığı tüm filmler

4 Charulata, 1964, Film Posteri

Charulata

1964 Hindistan DramRomantik

Filmin konusu: Charulata (Madhabi Mukherjee), eşi Bhupati’nin (Shailen Mukherjee) tüm zamanını ve varlığını politika gazetesi Sentinel’e ayırması yüzünden, çıkamadığı evde tek başına kendini eğlendirmeye çalışan bir kadındır. Dürbünüyle dışarıdakileri izleyen, elinden gelen her işi yapan ve vaktinin çoğunu kitapların arasından geçiren Charu, Bhupati tarafından çok sevildiğini bilse de, bazen gazeteye ve okumalarına dalan adam tarafından fark edilmez. … devamı »

YönetmenSatyajit Ray
SenaristSatyajit Ray

Charulata Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Madhabi Mukherjee   Charulata
Shailen Mukherjee   Bhupati Dutta
3 The Big City, 1963, Film Posteri

The Big City

1963 Hindistan Dram

Filmin konusu: Evin reisi ve tek gelir kaynağı Subrata Mazumdar, bir bankada düşük seviyeli bir işte çalışmaktadır. Evde karısı Arati, 5 yaşındaki oğlu Pintu, liseye giden kızları Bani ve kendi anne babası sefalet içinde bir hayat sürmektedir. Babasının kaybolan gözlüğünü bile yenileyecek güçleri yoktur. Derken kocasının da desteğiyle Arati pazarlamacı olarak çalışmaya başlar. Ancak evdekiler bu durumdan memnun kalmazlar. Aile üyeleri ile Arati arasında adı konmamış "soğuk bir savaş" başlar. Kocası da işini kaybedince evdeki kaos iyice büyüyecektir. … devamı »

YönetmenSatyajit Ray
SenaristSatyajit Ray

The Big City Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Madhabi Mukherjee   Arati Mazumdar
Anil Chatterjee   Subrata Mazumdar, koca
Haradhan Bannerjee   Himangshu Mukherjee, patron
2 Aparajito

Yenilmez

1956 Hindistan BollywoodDram

Filmin konusu: Babasının ölümünün ardından, annesiyle birlikte amcasının köyüne taşınan Apu, burada yeni bir hayata başlar. Köyün küçük okuluna kayıt olur ve … devamı »

YönetmenSatyajit Ray
SenaristSatyajit Ray

Yenilmez Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Kanu Bannerjee   Harihar Ray
Karuna Bannerjee   Sarbojaya Ray
1 Pather Panchali

Yol Türküsü

1955 Hindistan BollywoodDram

Filmin konusu: Apu, Bengal’in küçük bir köyünde yaşayan bir çocuktur. Bir şair ve bir din adamı olan babası ailesini ayakta tutacak kadar para kazanamamaktadır. Bu sebeple Apu’nun ailesinin hayat standartları oldukça düşüktür. Apu’nun kardeşi olan Durga komşuların evinden bir şeyler çalarak hırsızlık yapmakta ve ailesine katkı sağlamaya çalışmaktadır. Annesi ise hayatını oldukça zor hale getiren yaşlı halalarının baskılarına karşı ayakta durmaya çalışmaktadır. Babasının hastalanması sonucu işlerin zaman ilerledikçe de daha iyiye doğru gitmeyeceği ortaya çıkacaktır. … devamı »

YönetmenSatyajit Ray
SenaristSatyajit Ray

Yol Türküsü Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Chunibala Devi   Indir Thakrun
Runki Banerjee   Küçük Durga
Reba Devi   Seja Thakrun