Biyografi

Wes Craven: Hakkında

Wes Craven; Cleveland, Ohio, ABD doğumlu Wesley Earl Craven olarak da bilinen Amerikalı yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı
Wes Craven  76 yaşında Aslan burcu
Doğum tarihi - yeri 2 Ağustos 1939 Cleveland, Ohio, ABD
Ölüm tarihi - yeri : 30 Ağustos 2015 Los Angeles, Kaliforniya, ABD
Uyruk / Görev: Cleveland, Ohio, ABD doğumlu Wesley Earl Craven olarak da bilinen Amerikalı yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Çığlık 42011 gibi filmler bulunmaktadır.
Wes Craven 

Illionis'te Wheaton Koleji'nde İngilizce ve Psikoloji okudu. Psikoloji alanında Johns Hopkins Üniversitesi'nden master derecesi aldı.

Film endüstrisindeki ilk işi, New York'ta bir yapım şirketinde ses editörlüğüydü. Film sektöründe yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı birçok film için ödüllendirildi. Korku filmlerinde tanınan bir isim haline geldi.

Craven, "Elm Sokağında Kâbus" (A Nightmare on Elm Street, 1984), "Çığlık" (Scream, 1996), "Soldaki Son Ev" (The Last House on the Left, 1996), "Tepenin Gözleri" (The Hills Have Eyes, 1977), "Yılan ve Gökkuşağı" (The Serpent and the Rainbow, 1988), "Merdiven Altındakiler" (The People Under the Stairs, 1991), "Brooklyn Vampiri" (Vampire in Brooklyn, 1995) ve "Gece Uçuşu" (Red Eye, 2005) gibi daha çok korku filmleriyle bilinmektedir.

Diğer yandan Craven, Westminster Koleji'nde İngilizce dersleri verdi ve Clarkson Üniversitesi'nde sosyal bilimler profesörü olarak görev yaptı.

Ünlü yönetmen, yakalandığı beyin kanseri sebebiyle 30 Ağustos 2015 tarihinde yaşamını yitirdi. Çığlık 4'ün (2011) devam filmi olarak çekilen Çığlık 5 (2022) filmi, serinin yaşamını yitiren Wes Craven tarafından yönetilmeyen ilk filmdir.