Biyografi

Halle Berry: Hakkında

Halle Berry; Cleveland, Ohio, ABD doğumlu Maria Halle Berry olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, idari yapımcı, yapımcı
Halle Berry  57 yaşında Aslan burcu
Doğum tarihi - yeri15 Ağustos 1966 Cleveland, Ohio, ABD
Uyruk / Görev: Cleveland, Ohio, ABD doğumlu Maria Halle Berry olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, idari yapımcı, yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında X-Men2000 X-Men: Son Direniş2006 Bulut Atlası2012 X-Men: Geçmiş Günler Gelecek2014 Kesişen Yollar2001 gibi filmler bulunmaktadır.
Halle Berry 1980'li yılların sonunda modellik ve oyunculuk yapabilmek için Chicago'ya gitti. Force adlı televizyon dizisinde oynamaya basladı. Dizilerde ufak rollerde yer alan Berry, "Jungle Fever" dizisinden canlandırdığı "Vivian" karakteri ile dikkat çekti. 1996 yılında "Race the Sun" filminde ilk baş rolünü oynadı. 2000 yılında çizgi roman "X-men"in film uyarlamasinda, Storm‘u canlandırarak dünya çapında tanınmaya basladı ve devam filmleri "X2:X-Men United" ve "X-Men: The Last Stand"de de yeraldı. Halle Berry, 2001 yılında "Leticia Musgrove" karakterini canlandırdığı "Kesişen Yollar" filmi ile En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar Ödülü'nü kazandı. Hollywood‘un en aranan ismi olmayı başaran Halle Berry ayrıca, "Başka Gün Öl", "Gotkiha", "Kedi Kadın", "Robotlar", "Kusursuz Yabancı", "Frankie & Alice", "Bulut Atlası", "Acil Arama", "Anne" gibi birçok filmde oynadı.