Biyografi

Elvis Presley: Hakkında

Elvis Presley; Tupelo, Mississippi, ABD doğumlu Elvis Aaron Presley, The King olarak da bilinen Amerikalı şarkıcı müzisyen, oyuncu, besteci
Elvis Presley  42 yaşında Oğlak burcu
Doğum tarihi - yeri 8 Ocak 1935 Tupelo, Mississippi, ABD
Ölüm tarihi - yeri : 16 Ağustos 1977 Graceland(I), Memphis, Tennessee, ABD
Uyruk / Görev: Tupelo, Mississippi, ABD doğumlu Elvis Aaron Presley, The King olarak da bilinen Amerikalı şarkıcı müzisyen, oyuncu, besteci
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Loving You1957 Gangsterlerin Pençesinde1958 Mavi Hawaii Geceleri1961 gibi filmler bulunmaktadır.
Elvis Presley 

dünya çapında Rock'n Roll'un kralı ya da kısaca kral olarak tanınır. Diğer lakabı olan Elvis The Pelvis ise 1950'li yıllarda kendisine takılmıştır. Böyle söylenmesinin nedeni ise ilginç dansı olduğu kadar argo bir ifade ile o zamanların tutucu toplumunda yakışıklı ve seksi olduğunu ifade etmek amaçlı uygun bir argo söylem, daha doğrusu modern bir deyim olmasıdır.

Presley'in sahip olduğu en büyük avantajlardan biri ise sesiydi. Zenci ve beyaz tonlarını rahatlıkla kullanabiliyordu. Kilise müziğinden, popüler müziğe; Rock'n Roll'dan Blues tarzına kadar çok çeşitli türlerde eserler verdi.

It's Now or Never gibi opera tarzında yakın parçalar seslendirdi. My Way gibi bazı cover çalışmalarının şöhreti, asıllarını dahi geride bıraktı.