Biyografi

Kevin Costner: Hakkında

Kevin Costner; Lynwood, Los Angeles, Kaliforniya, ABD doğumlu Kevin Michael Costner olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Kevin Costner  69 yaşında Oğlak burcu
Doğum tarihi - yeri18 Ocak 1955 Lynwood, Los Angeles, Kaliforniya, ABD
Uyruk / Görev: Lynwood, Los Angeles, Kaliforniya, ABD doğumlu Kevin Michael Costner olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Çelik Adam2013 Kurtlarla Dans1990 Batman v Superman: Adaletin Şafağı2016 Çıkış Yok1987 Su Dünyası1995 gibi filmler bulunmaktadır.
Kevin Costner 

sinemanın yanı sıra "Modern West" isimli bir rock grubunda vokalistlik yapmıştır. Gençliğinde kilise korosunda yer aldı, şiirler yazdı ve yazı dersleri aldı. Kürek çekti, basketbol, ​​futbol ve beyzbol oyandı. Üniversiteden dereceyle mezun olunca haftada 5 gün oyunculuk dersleri almaya karar verdi.

Sevgilisi Cindy Costner ile evlendi. Kariyerinin ilk yıllarında erotik bir filmde oynadı ancak bundan hoşlanmadı ve uzun süre oyunculuğa geri dönmedi. "Stacy's Knights" (1982) filmi ile tekrar sinemaya adım attı. "The Untouchables" (1987), "No Way Out" (1987) gibi filmlerle tanınmaya başladı.

Dünyaca ün kazanmasını ve beğenilmesini sağlayan film "Dances with Wolves" (1990) olmuştur. Başrolünü ve yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği film 12 dalda Akademi Ödülleri'ne aday oldu ve tam 7 Oscar ödülü kazandı. En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar Ödülü'nün de sahibi oldu.

The Bodyguard filminde Whitney Houston ile başrolde yer aldı. Clint Eastwood'un A Perfect World filminde rol aldı ancak daha sonra kariyerinde düşüşe geçen Costner, daha seyrek projelerde yer almaya başladı.

Son yıllarda Batman v Superman: Adaletin Şafağı, Gizli Sayılar, Draft Day gibi filmlerle karşımıza çıkan yönetmen ve aktör, şimdiye kadar 4 evlilik geçirdi. Bu evliliklerden toplamda 7 çocuğu bulunmaktadır.