Biyografi

Vittorio De Sica: Hakkında

Vittorio De Sica; Sora, Frosinone, İtalya doğumlu Vittorio Domenico Stanislao Gaetano Sorano de Sica olarak da bilinen İtalyan yönetmen, oyuncu, senarist
Vittorio De Sica  73 yaşında Yengeç burcu
Doğum tarihi - yeri 7 Temmuz 1901 Sora, Frosinone, İtalya
Ölüm tarihi - yeri : 13 Kasım 1974 Neuilly-sur-Seine, Hauts-de-Seine, Fransa
Uyruk / Görev: Sora, Frosinone, İtalya doğumlu Vittorio Domenico Stanislao Gaetano Sorano de Sica olarak da bilinen İtalyan yönetmen, oyuncu, senarist
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Darò un milione1935 General Della Rovere1959 Silahlara Veda1957 Sevgili Mahkum1966 Babalar ve Oğullar1957 gibi filmler bulunmaktadır.
Vittorio De Sica 

Yeni Gerçekçilik akımının usta yönetmenlerindendir. Yoksul ailesine yardımcı olmak için genç yaşta memur olarak çalışmaya başladı. Askerliğini yaptıktan sonra, Tatiana Pavlova'nın tiyatrosunda garson rolüyle ilk kez sahneye çıktı.

1931 ile 1940 yılları arasında 23 filmde oynayan De Sica, o dönemde müzikaller ve hafif romantik komedilerde büyük başarı kazandı.

Beyaz perdedeki popülerliği De Sica'ya, kamera arkasına geçip romantik bir komedi olan "İki Düzine Kırmızı Gül" (Due dozzine di rose scarlette, 1939) ile yönetmenliğe geçmesini sağladı.