Biyografi

Sophia Loren: Hakkında

Sophia Loren; Roma, İtalya doğumlu Sofia Villani Scicolone, Sophia Lazzaro, Sophia Scicolone olarak da bilinen İtalyan, oyuncu
Sophia Loren  89 yaşında Başak burcu
Doğum tarihi - yeri20 Eylül 1934 Roma, İtalya
Uyruk / Görev: Roma, İtalya doğumlu Sofia Villani Scicolone, Sophia Lazzaro, Sophia Scicolone olarak da bilinen İtalyan, oyuncu
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Ko Vadis1951 Macera Kadını1965 Dün, Bugün ve Yarın1963 İtalyan Usulü Evlilik1964 Boccaccio '701962 gibi filmler bulunmaktadır.
Sophia Loren 

Hollywood'un gelmiş geçmiş en ünlü kadınlarından biridir. Küçük yaşlarından beri güzelliğiyle dikkat çeken biriydi. Bu sayede İtalyan yapımcı Carlo Ponti ile tanıştı. Ponti ondaki ışığın farkına vardı ve bir sözleşme imzaladılar. Böylece Sophia Loren'ın ilk filmi; "Quo Vadis" oldu.1951'de gösterime giren film 16 yaşında bir yıldız yaratmıştı.

Ama Loren'in adını geniş çevrelere duyurması 1953 yılında rol aldığı müzikal "Aida" ile oldu. Bu müzikalin ardından yer aldığı filmlerle adını, Marilyn Monroe, Brigitte Bardot ve Jane Fonda gibi Hollwood'un seks sembolü olan kadınlar arasına yazdırdı. Bu denli ünlü olmasına rağmen, özel hayatında skandallardan uzak duran aktrist kendisini keşfeden yapımcı Carlo Ponti ile 2 kez evlendi. Yer aldığı en son yapım ise, 2009'da oynadığı Nine.