Biyografi

Roman Polanski: Hakkında

Roman Polanski; Paris , Fransa doğumlu Rajmund Roman Liebling. olarak da bilinen Fransız yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı
Roman Polanski  90 yaşında Aslan burcu
Doğum tarihi - yeri18 Ağustos 1933 Paris, Fransa
Uyruk / Görev: Paris , Fransa doğumlu Rajmund Roman Liebling. olarak da bilinen Fransız yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Çin Mahallesi1974 Acımasız Tanrı2011 Yarın Görüşürüz1960 Tiksinti1965 Bir Şampiyonun Hafta Sonu1972 gibi filmler bulunmaktadır.
Roman Polanski 

Polonyalı - Yahudi kökenlidir. 1933 senesinde Polonya'dan göçmüş Yahudi bir baba ve Polonyalı bir annenin oğlu olarak Paris’te dünyaya merhaba dedi. 3 yaşında ailesi ile birlikte Kraków’a taşındı. 1940'ta şehrin Almanlar tarafından işgal edilmesinin ardından ailesi bir toplama kampına gönderildi.

İlk tanınan filmi 1962’de çektiği "Sudaki Bıçak" (Knife in the Water) oldu. Polanski’nin Hollywood’a ayak basışı, 1968’de çektiği korku filmi “Rosemary’s Baby- Rosemary'nin Bebeği ” ile olur.

İtalya'da seks komedisi çekmek için gitmesinin ardından, en iyi filmlerinden biri sayılan "Çin Mahallesi" (Chinatown, 1974) filmini çekmek üzere tekrar Hollywood’a döner. Film, Polanski’ye bir Oscar, bir de İngiliz Akademi Ödülü getirir. 1976 yılında çektiği heyecan verici ve gerçeküstü "Kiracı" (The Tenant) ile başarılarını sürdürür.