En İyi Gizem Filmleri

6 Çifte Zaman, 2009, Film Posteri

Çifte Zaman

2009 İtalya GerilimGizem

Filmin konusu: Sonia (Kseniya Rappoport) ve eski polis Guido (Filippo Timi), bir hızlı flört olayının ardından fırtınalı bir aşk yaşamaya başlarlar. Guido'nun bir villada çalıştığı kırsal kesimde çift, ormanda pusuya düşürülür ve her ikisinin de hayatları keskin bir şekilde değişecektir. İkisi travmadan kurtulmaya çalışırken Sonia, Guido'nun bir şekilde saldırıya karıştığına inanarak iyi paranoyaklaşır. Guido, Sonia hakkındaki gerçeklik duygusunun çökmesine neden olan karanlık sırları araştırmaya başlar ve ortaya çıkarır. … devamı »

Çifte Zaman Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Filippo Timi; İtalyan oyuncu
Filippo Timi   Guido
Antonia Truppo   Margherita
5 Requiem, 2006, Film Posteri

Requiem

2006 Almanya DramGizemKorku

Filmin konusu: 1970’lerin başlarında Tübingen ve civarı. Genç Michaela (Sandra Hüller) üniversite eğitimi için katı katolik ailesinin yanından ayrılır. Küçük burjuva çevresini geride bırakmanın mutluluğu ile yeni kavuştuğu özgürlüğün keyfini çıkarmaya başlar ve üniversitede Hanna (Anna Blomeier) ve Stefan (Nicholas Reinke) ile hemen arkadaşlık kurar. Fakat geçmişi Michaela’nin peşini bırakmaz; tedavi görmesine rağmen sara krizleri ve kabuslarla boğuşmaktadır. Sesler duyar ve kötü ruhların etkisi altında olduğuna inanır. Çaresizlik içinde genç bir rahibin himayesi altına girer ve sonunda bir şeytan çıkarma ayinine katılmaya razı olur. … devamı »

Requiem Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Sandra Hüller; Alman oyuncu
Sandra Hüller   Michaela Klingler
Burghart Klaußner; Alman oyuncu
Burghart Klaußner   Karl Klingler
Imogen Kogge; Alman oyuncu
Imogen Kogge   Marianne Klingler
4 The Late Show, 1977, Film Posteri

The Late Show

1977 ABD Gizem

Filmin konusu: Özel dedektif Ira Wells (Art Carney), her geçen gün daha da yaşlanmaktadır. İş hayatını zar zor sürdürmektedir. Ira'nın eski ortağı Harry öldürüldüğünde, o sadece Harry'nin son işini üstlenmeye değil, aynı zamanda arkadaşının katilini de bulmaya yemin eder. Harry'nin davasını çözmeye çalışırken Ira, kedisini bulması için onu kiralamak isteyen tuhaf bir esrar satıcısı olan Margo (Lily Tomlin) ile tanıştırılır. İş için umutsuz olan Ira, evcil hayvan arayışını üstlenir ve Margo'da beklenmedik yeni bir ortakla karşılaşır. … devamı »

The Late Show Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Art Carney; Mount Vernon, New York, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu
Art Carney   Ira Wells
Lily Tomlin; Detroit, Michigan, ABD doğumlu Mary Jean Tomlin olarak da bilinen Amerikalı komedyen oyuncu, idari yapımcı, senarist
Lily Tomlin   Margo Sperling
Bill Macy; Wolf Martin Garber olarak da bilinen Amerikalı komedyen oyuncu
Bill Macy   Charlie Hatter
3 Z

Ölümsüz

1969 Fransa Cezayir DramGizem

Filmin konusu: Filmde, aslında ülke adı hiç geçmemesine karşın, Yunanistan'da 1963 yılında solcu milletvekili Gregoris Lambrakis'in öldürülmesi sonrasında gerçekleşen olaylar kurgulanarak yansıtılmıştır. Eleştirmenlere göre film, 1967 ile 1974 arasında Yunanistan'da hüküm süren askeri yönetimi eleştirmektedir. … devamı »

YönetmenCosta-Gavras

Ölümsüz Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jean-Louis Trintignant; Piolenc, Vaucluse, Fransa doğumlu Jean louis Trintignant olarak da bilinen Fransız oyuncu, diyalog koçu
Jean-Louis Trintignant   Sorgulama Yargıcı
Yves Montand; Monsummano Terme, İtalya doğumlu Ivo Livi olarak da bilinen Fransız oyuncu
Yves Montand   Grigoris Lambrakis, Vekil
Irene Papas   Helene, Vekilin eşi
2 Teorem, 1968, Film Posteri

Teorem

1968 İtalya DramGizem

Filmin konusu: Alegorik bir film olan yapımda, Milano'lu varlıklı bir burjuva ailesinin malikhanesine gelen gizemli ziyaretçinin (Terence Stamp) çekiciliğiyle aileyi etkisi altına alması ve ailenin tüm fertlerini sırayla baştan çıkarması anlatılmaktadır. Ailenin tüm bireyleri ona bir anlamda aşık olurlar. Yabancı, bedenini karşılık beklemeden tüm ev ahalisine sunar ve birkaç gün sonra tıpkı geldiği gibi aniden ve gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Ziyaretçi evi terk ettikten sonra evin hizmetçisi memleketine döner, orada bir ermiş gibi karşılanır. Sadece ısırgan otuyla beslenir, hasta çocukları iyileştirir, kendini diri diri gömdürür, gözyaşlarından gerçek bir pınar oluşur. Baba, fabrikasını işçilere hediye edip yola koyulur. Milano istasyonunda soyunmaya başlar. Daha sonra onu çırılçıplak bir çölde görürüz. Anne kurtuluşu cinsellikte arar, bir çeşit nemfoman olur. Evin kızı art arda geçirdiği isteri krizleri sonucu bir hastaneye kapatılır, oğlu ise filmin yapıldığı yıllarda moda olan aksiyon sanatçısı olma yolunu seçer. Arkasında derin izler bırakan bu yabancı İsa mıdır, yoksa bir şeytan mı? … devamı »

Teorem Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Terence Stamp; Stepney,Londra,İngiltere doğumlu Terence Henry Stamp olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Terence Stamp   Ziyaretçi
Laura Betti   Emilia, hizmetçi
Silvana Mangano
Silvana Mangano   Lucia, anne
1 Üç Ruhlu Kadın, 1957, Film Posteri

Üç Ruhlu Kadın

1957 ABD DramGizem

Filmin konusu: Bir doktor, Çoklu Kişilik Bozukluğu olan bir kadını tedavi etmeye çalışmaktadır. … devamı »

Üç Ruhlu Kadın Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Joanne Woodward; Amerikalı oyuncu, idari yapımcı
Joanne Woodward   Eve White / Eve Black / Jane
Mimi Gibson   Eve, yaş 8
David Wayne; Amerikalı oyuncu
David Wayne   Ralph White