Replikalar, Film Posteri
Will Foster (Keanu Reeves), eşi ve çocuklarını trafik kazası sonucu acı bir şekilde kaybeden parlak bir bilim adamıdır. İnsan bilincini bilgisayarlara aktarabilme ve insan klonlama üzerinde çalışmalar yapan Foster, ailesini geri getirmek için bilimin sınırlarında gezerek tüm varlığını ortaya koyacaktır.Başarılı oyuncu Keanu Reeves'in başrolünü üstlendiği bilim kurgu filminin yönetmen koltuğunda 2008 yapımı Hain filmiyle tanınnış Jeffrey Nachmanoff yer almıştır.
Geliş; Filmin orijinal adı: Arrival
Dünyanın farklı bölgelerinde aniden ortaya çıkan, ilginç görünüme sahip bir çok uzay gemisi, tüm insanlığı paniğe sürüklemiştir. Uzaylılarla temas kurması için dilbilimci Dr. Louise Banks göreve çağrılır. Başrollerine Superman'in sevgilisi Louis Lane rolüyle boy göstermiş Amy Adams ve Marvel'ın Hawkeye karakteriyle tanıdığımız Jeremy Renner'ı yerleştiren Geliş (Arrival) filminin yönetmen koltuğunda Sicario filminin yönetmeni Denis Villeneuve oturmuştur. Filmin senaryosunu ise Elm Sokağında Kabus ve Son Durak 5'in senaryolarına imzasını atan Eric Heisserer kaleme almıştır. Filmin oyuncu kadrosunda Michael Stuhlbarg, Tzi Ma, Mark O’Brien ve Forest Whitaker da yer almıştır.
Yarının Dünyası; Filmin orijinal adı: Tomorrowland
Yarının Dünyası filmi, izleyicilerine yalnızca rüyalarda görülebilecek türden yeni boyutların içinde, nefes kesen maceralardan oluşan heyecanlı bir yolculuğa çıkarıyor. Bilime çok meraklı bir genç olan Casey Newton (Britt Robertson) ile mucit Frank Walker (George Clooney) yalnızca hafızalarında bulunan bir yere ve zamana, gizemli bir yolculuğa çıkarlar. Yönetmen koltuğunda İnanılmaz Aile ve Ratatuy filmlerinin sevilen yönetmeni Brad Bird otururken, senaristliğini ise Jeff Jensen ile Prometheus ve Kovboylar ve Uzaylılar (Cowboys & Aliens) filmlerinden tanıdığımız Damon Lindelof bulunuyor. Film; Lindelof, Bird, Jensen üçlüsünün Tomorrowland ismindeki hikayesinden perdeye uyarlanmıştır. Filmin başrollerinde George Clooney, Britt Robertson, Hugh Laurie, Kathryn Hahn, Judy Greer gibi ünlü oyuncular var.
Ant-Man
Biyokimya uzmanı Dr. Hank Pym (Michael Douglas); atomik partiküller üzerinden ilginç bir formül geliştirmiştir. Pym, cisimlerin boyutlarını değiştirebilen bu formülün denemelerini yapmaya başlar. Fakat işler pek de umduğu gibi gitmeyecektir. Bir kaza sonucu artık böceklere hükmedebilme yeteneğine sahip olmuştur. Yönetmenliğini Peyton Reed'in yaptığı filmde; Ant-Man kostümündeki kişi ise Paul Rudd. Filmde ayrıca Evangeline Lily, Michael Douglas, Michale Pena ve Ant-Man'in ezeli baş belası Yellowjacket rolünde Corey Stoll yer almıştır.
Evrim; Filmin orijinal adı: Transcendence
Dr. Will Caster (Johnny Depp), büyük buluşlara imza atmış, şimdilerde ise önemli bir yapay zeka projesini yürüten bir bilim insanıdır. Yapmış olduğu çalışmalar, teknoloji karşıtı birtakım radikal grupların tepkisini çekmektedir. Sonrasında terörist grubun saldırısı nedeniyle Dr. Caster yaşamını yitirir. Yönetmen koltuğunda Wally Pfister'ın oturduğu filmin senaristilğini Jack Paglen üstlenmiştir. Başrolde ise bu tarz türde görmeye alışık olmadığımız bir isim olarak Johnny Depp yer alıyor.
Ex Machina
İleri gelen bir teknoloji şirketinde çalışan bir yazılımcı olan Caleb, şirket patronunun yerleşkesinde bir haftalık tatil kazanır. Orada, yeni bir yapay zekayı test etmekle görevlendirilmiştir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Alex Garland'ın üstlendiği bilim kurgu filminin başrollerinde Oscar Isaac, Domhnall Gleeson ve Alicia Vikander yer almıştır. Ex Machina, "insanlık sonrası fütüristik şok filmi" ve ileriyi gören bir bilim kurgu olarak şimdiden kült filmler arasına girmeyi başarmıştır.
Kök; Filmin orijinal adı: I Origins
Moleküler biyolog Ian Gray (Michael Pitt) ve laboratuvarda birlikte çalıştığı arkadaşları Karen ve Kenny, insan gözünün evrimine dair bir araştırma yapmaktadırlar. Senaristliğini ve yönetmenliğini Mike Cahill'in üstlendiği filmin başrolünde Michael Pitt yer almıştır.
Sıfır Teorisi, 2013, Film Posteri
Qohen Leth (Christoph Waltz), her şeyin aslında hiç birşeye eşit olduğunun kanıtlanmaya çalışıldığı gizli bir projeye dahil olur. İnsanlarla iletişim kurmaktan keyif almayan, sıra dışı bir bilgisayar dehası Qohen’in hikayesi, hayatın anlamını aradığı bir maceraya dönüşecektir. Monty Python ve Kutsal Kâse (Monty Python and the Holy Grail), Brezilya (Brazil) ve 12 Maymun (Twelve Monkeys) gibi sevilen yapımların yönetmeni Terry Gilliam'ın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Christoph Waltz, Mélanie Thierry, David Thewlis ve Tilda Swinton gibi isimler yer alıyor.
Akıl Oyunları; Filmin orijinal adı: A Beautiful Mind
Önemli başarılarından uzunca yıllar sonra Nobel Ödülü'ne layık görülen ünlü matematikçi John Nash'in gerçek hayat hikayesine odaklanan 'Akıl Oyunları', iki önemli dalda kazandığı Oscar ödülüyle başarısını kanıtlamıştı.
Tek; Filmin orijinal adı: The One
Gabriel Yulaw (Jet Li), 123 değişik evrende yolculuk ederek alternatif benliklerini avlayıp yok ederek tüm evrenlerde tek benlik olmaya çalışmaktadır. Eski ortağı olan Harry (Delroy Lindo) ve onun ortağı Evan, Yulaw'ı durdurabilmek üzere onun peşine düşeceklerdir.
Pi
Yeni dönem ABD sinemasının en heyecan verici yönetmenlerinden biri olarak kabul edilen Darren Aronofsky’nin takıntılar odaklı filmi, bir ilk film olarak büyük bir beğeniyle karşılanmıştı. Filmin başrolünü ise, tek kişilik şovunu sergileyen Sean Gullette üstleniyor. 1998 Sundance Film Festivalinde En İyi Yönetmen ödülü almıştır.
Gattaca
Gattaca filmi, teknolojinin oldukça gelişmiş olduğu bir zaman diliminde geçmektedir. Bilim, genetik olarak kusursuz insan üretmeyi başarmıştır. Üretilen bu kusursuz insanlar, eski tipteki diğer insanları hayattan dışlamışlardır. Filmin başrolerinde Ethan Hawke, Uma Thurman ve Jude Law'ın yer aldığı, gelecekte olabilecekler hakkında düşündürücü bir film olan Gattaca'nın yönetmenliğini Andrew Niccol üstlenmiştir.
Johnny Mnemonic
Kült filmler arasında yerini almış olan bu filmde Keanu Reeves’in canlandırdığı Johnny karakteri; 2021 yılında yaşayan, silikon çip takılarak biolojik olarak geliştirilmiş bir anlamda hafıza kuryesidir. Siber uzay kavramının da mucitlerinden olan ve bilimkurgu fanları tarafından övüle övüle bitirilemeyen William Gibson'ın bir kısa hikayesinden yine kendisinin senaryosunu kaleme aldığı film, 1995 yılının en iyi filmlerinden biriydi. Şüphesiz Gibson’ın hikayesini, henüz internetin yaşamımızın vazgeçilmezi olmadan önce yazmış olması, üstün zekasının da işaretlerinden biridir. Tüm bir neslin idolü olan kavramları derine inmeden harmanlayan Matrix filminin onca gürültü koparttığı yıllarda, Johnny Mnemonic’in gözlerden kaçmış olması üzücü...
Geleceğe Dönüş 3; Filmin orijinal adı: Back to the Future Part III
Geleceğe Dönüş 2 filmi ile birlikte ortaya çıkan bu son film, teknik kadro ve oyuncularda bir değişiklik gereği olmaksızın üçlemeyi güzel bir sonla bitiriyor. Serinin bu son yapımı, öncekileri kadar şaşırtıcı olmasa da yine de ortaya keyifli bir yapım çıkmıştır.
Geleceğe Dönüş 2; Filmin orijinal adı: Back to the Future Part II
Robert Zemeckis’in müthiş bir başarı kazanan 1985 yapımı ilk yapımında filmin devamının geleceğinden kimsenin şüphesi yoktu. Ancak hiç kimse de bu kadar eğlenceli bir devam filmi de beklemiyordu. Aynı kadro, aynı espri anlayışı ve bu kez biraz farklı bir zaman çizgisi.
Geleceğe Dönüş; Filmin orijinal adı: Back to the Future
Zamanda yolculuk temalı filmlerin öncülerinden biri olan Geleceğe Dönüş filmi hem yönetmeni Robert Zemeckis’in hem de dönem sinemasının ayağa kalktığı anlardan biridir. Geleceğe Dönüş filmi, gösterime girdiğinde herkesi oldukça heyecanlandırmış ve kısa bir süre sonra kült mertebesine erişmiştir. O güne kadar hep TV dizilerinde oynayan başrol oyuncusu Michael J. Fox'a da büyük tanınırlık kazandırmıştır.

16 sonuç gösteriliyor