Natural Light, 2021, Film Posteri
2 Dünya Savaşı sırasında işgal altındaki Sovyetler Birliği... István Semetka (Ferenc Szabó), partizan grupları için özel bir birimde keşif görevi yapan basit bir Macar çiftçidir. Uzak bir köye giderken bölüğü düşman ateşi altına alınır. Komutan öldürülür. Kontrol edemediği bir kaosa sürüklenen Semetka, korkularını yenmek ve birliğin komutasını almak zorundadır.
Ruben Brandt, Collector
Milorad Krstić'in yönettiği 2018 çıkışlı Macar animasyon suç gerilim filmidir. 1995'te Berlin Uluslararası Film Festivali'nde daha önce En İyi Kısa Film dalında ödül kazanan, Sloven doğumlu yönetmenin ilk uzun metrajlı yapımıdır.
Jüpiter'in Uydusu; Filmin orijinal adı: Jupiter holdja
Kornél Mundruczó'nun yönettiği ve senaryosunu Kata Wéber ile birlikte kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Merab Ninidze, György Cserhalmi ve Mónika Balsai yer alıyor.
Chicago
Müthiş müzikallerin yaratıcısı Bob Fosse'un müzikalinden uyarlanan film, türünün en yaratıcı ve en sevilen örneklerinden bir tanesi.
Babam İş Gezisinde filmi, 1985 yapımı, film posteri
Başka Birine Bakmak, 1982, Film Posteri
1958'de, siyasi gazeteci Eva Szalanczky'nin (Jadwiga Jankowska-Cieślak) cesedi, sınırın yakınında bulunmuştur. Arkadaşı Livia (Grażyna Szapołowska) kırık bir boyunla hastanedeve Livia'nın kocası Donci ise tutukludur. Filmde bir önceki yıla bir geri dönüş yapılarak bu trajediye neyin yol açtığını gösterilir. Eva yazar olarak bir iş bulur. Livia ile tanışır ve ondan etkilenir. Livia da aynı şekilde hissetmekte, ancak evli bir kadın olarak şüpheleri ve tereddütleri vardır. Onlar (ve özellikle Eva) siyasi gerçekleri söylemenin sınırlarını zorlarken; özel hayatında cinsel ve duygusal gerçeği yaşamanın sınırlarıyla yüzleşmektedir.
Confidence, 1980, Film Posteri
Film 21. yüzyılın insanlarda doğurduğu güvensizlik duygusunu konu edinmiştir. Film, 2. Dünya Savaşı'nın son günlerinde geçmektedir. Her biri başka insanlarla evli olmalarına rağmen Nazilerden korunmak için karı koca gibi davranması gereken iki direniş üyesinin başından geçen olayları anlatıyor.
Red Psalm; Filmin orijinal adı: Még kér a nép
Kızıl İlahi filminin hikayesi; 19. yüzyılda Macaristan'da ortaya çıkan devrim hareketlerinden yola çıkılarak oluşturulmuştur. Film, 1890 yılında yaşanan bir olayı odağına almıştır. Macaristan düzlüklerinde yaşayan bir grup köylünün etrafından geçen hikayede, yerel halk yaşadığı şartlar karşısında bir araya gelip başkaldırmışlardır.
On Bin Gün, 1967, Film Posteri
Macaristan'ın değişen ve çalkantılı tarihi, bu kasvetli dramada 30 yıllık bir süre boyunca üç adamın gözünden anlatılıyor. Üçü, 1960'ların ortalarını anımsarken hayatlarının önemli anlarını geriye dönüşlerle hatırlamaya başlıyorlar.
Lark'ın Dramı, 1963, Film Posteri
Filmin konusu, Macar yazar Dezső Kosztolányi'nin Pacsirta romanına dayanmaktadır.
Der Choral von Leuthen

11 sonuç gösteriliyor