Café Society, film afişi
Akademi ödüllü efsane yönetmen Woody Allen'ın 2016 tarihli projesi Cafe Society eğlenceli bir dramatik komedi filmidir. Film, Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Blake Lively, Steve Carell ve Parker Posey'nin yanı sıra Corey Stoll, Anna Camp ve Paul Schneider'ın da yer aldığı adeta bir yıldızlar geçidi sunuyor. İlginç yapım, Bronx’da doğan Bobby Dorfman'ın izinden giderek seyircilere heyecanlı bir hikaye sunuyor.
Büyük Kötü Kurtlar; Filmin orijinal adı: Big Bad Wolves
Quentin Tarantino’nun en iyileri listesine girmeyi başaran “adam kaçırma gerilimi”, içerdiği bazı şiddet ve cinsellik sahnelerinden dolayı küçük yaştaki seyirciler için uygun değildir.
Dünya Savaşı Z; Filmin orijinal adı: World War Z
Gerry Lane (Brad Pitt), 2 kızı ve biricik eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Günün birinde arabaları trafikte sıkışıp kalmıştır. Ancak Lane, her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu hemen anlayacaktır. Tehlike hızla yaklaşmaktadır. Brad Pitt'in hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği film, insanlar ve zombiler arasında yaşanan sıra dışı bir savaşı anlatıyor. Film, Max Brooks'un aynı isimli kitabından perdeye uyarlanmıştır.
Boşluğu Doldurmak, 2012, Film Posteri
Genç bir Hasidik kadın doğumda ölünce, 18 yaşındaki kız kardeşinden (Hadas Yaron) gelecek vaat eden genç bir adamla olan evliliğini iptal etmesi ve onun yerine dul kayınbiraderi (Yiftach Klein) ile evlenmesi istenir.
Lübnan; Filmin orijinal adı: Lebanon
Beaufort, 2007, Film Posteri
Film, 2000 yılındaki güçlerin geri çekilmesinden önce bir karakolda konuşlanmış bir grup İsrail askerinin hikayesini anlatmaktadır.
Borat; Filmin orijinal adı: Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
Borat Sagdiyev (Sacha Baron Cohen), Kazakistan’da bir TV muhabiri olup aynı zamanda Kazakistan’ın en önemli altı adamından biridir. Hükümeti tarafından Amerika’ya gönderilir. Amerika toplumu ve kültürü hakkında bir belgesel hazırlaması istenir. Borat, Amerikan mizahını kavrayabilmek için New York’ta bazı eğitimler alır. Bu sırada Pamela Anderson’a aşık olur. Tek istediği onunla evlenmektir.
Serbest Bölge; Filmin orijinal adı: Free Zone
Kafası karışmış olan Amerikalı Rebecca (Natalie Portman), ABD’yi terk etmiştir. İsrailli sevgilisi ile nişanı bozduğu anda bir taksiye biner. Taksi şoförü de bir kadındır. Rebecca, şoför Hanna’dan kendisini bulunduğu yerden herhangi başka bir yere götürmesini ister. Bir an önce olduğun yerden uzaklaşmak istemektedir. Hanna, o sırada Ürdün’ün doğusundaki Serbest Bölge’ye gitmektedir. Kocasının ortağı olan bir Amerikalı ile buluşacaktır. Rebecca da onunla gider. Vardıklarında ise, aradıkları kişinin orada olmadığını Filistinli Leila’dan öğrenirler. Bunun üzerine Leila da onlara katılır ve üçü birlikte Amerikalı adamı aramaya başlayacaktır.
Schindler'in Listesi; Filmin orijinal adı: Schindler's List
Schindler’in Listesi filmi, Oskar Schindler adlı bir Alman işadamının 2. Dünya Savaşı zamanında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını anlatıyor. Filmin kazandığı Oscar Ödülleri: En İyi Film, Yönetim, Kurgu, Sanat Yönetimi, Görüntü, Özgün Müzik ve Senaryo Uyarlaması.
Arzunun Kanatları; Filmin orijinal adı: Der Himmel über Berlin
Arzunun Kanatları filmi, 2. Dünya Savaşı sonrası dönemin ve modernizm atmosferinin karıştığı Berlin'de gezmekte olan iki meleğin hikayesini anlatmaktadır. Utanç duvarıyla ikiye bölünen Berlin şehrinde insanları gözlemleyen Damiel (Bruno Ganz) ve Cassiel (Otto Sander) isimli iki melek insanlara görünmeseler de tüm yalnız ve depresif ruhlara yardım etmektedir. Şehrin yaşadığı yıkımın ve tarihin yakın tanıkları olan melekler, insanların üzücü düşüncelerini duydukça onları rahatlatmaya çalışmaktadır. Damiel ve Cassiel insanlara görünmez olsa da sadece çok iyi kalpli bazı çocuklara görünebilmektedir. Bir gün Damiel, güzeller güzeli bir artist olan Marion'a (Solveig Dommartin) aşık olur ve hayatı tecrübe edebilmek için insan formuna dönüşebilmeyi dilemeye başlar.
Arzunun Kanatları; Filmin orijinal adı: Der Himmel über Berlin
Arzunun Kanatları filmi, 2. Dünya Savaşı sonrası dönemin ve modernizm atmosferinin karıştığı Berlin'de gezmekte olan 2 meleğin hikayesini anlatmaktadır. Usta Alman yönetmen Wim Wenders'ın yönettiği filmin başrollerinde Bruno Ganz, Solveig Dommartin ve Otto Sander yer almıştır.
Kuzunun Gülümseyişi, 1986, Film Posteri
Film, Arap-İsrail çatışmasında yaşayan üç karakter etrafında dönmektedir.
Teneke Trampet; Filmin orijinal adı: Die Blechtrommel
Film, Alman yazar Günther Grass'ın 1959 tarihli kitabından sinemaya uyarlanmıştır. Film, 1979 Altın Palmiye ve 1980 Yabancı Dilde En İyi Film Oscar ödülünü kazanmıştır.
Madman, 1978, film posteri
Cabaret
Almanya’nın sadece politik değil, günlük toplumsal yaşamında da kendini gösteren aşırı radikalleşme eğilimlerini başarılı bir şekilde anlatan Kabare (Cabaret), Bob Fosse’un önemli filmlerinden biridir. Fosse, bu filmle En İyi Yönetmen Oscar Ödülü'nün de sahibi olmuştur.
Poseidon Macerası; Filmin orijinal adı: The Poseidon Adventure
Poseidon Macerası filmi, yönetmenliğini Ronald Neame'nin ve yapımcılığını Irwin Allen'in yaptığı, Paul Gallico'nun aynı adlı romanından perdeye uyarlanan felaket filmidir.
Kanlı Pazar filmi, 1971 yapımı, film posteri
Kanlı Pazar (Sunday Bloody Sunday) John Schlesinger tarafından yönetilen 1971 İngiltere filmi. Bu film Schlesinger'in eşcinsel karakterlerini yabancılaşmış ve kendinden nefret eden olarak tasvir eden önceki filmlerinden farklıdır.
Three Days and a Child, 1967, Film Posteri
Abraham B. Jehoshua'nın kısa öyküsüne dayanan film, Eli'nin (Oded Kotler) eski bir kız arkadaşının çocuğuna 3 gün boyunca bakması anlatılmaktadır.
Büyük Ayının Soluk Yıldızları filmi, 1965 yapımı, film posteri
General Della Rovere filmi, 1959 yapımı, film posteri

20 sonuç gösteriliyor