Andhadhun; 2018 yılı yapımı, suç ve gerilim filmi
Görme engelli bir piyanist olan Akash, Londra’da vereceği konseri için hazırlıklarını sürdürmektedir. Tam da bu sırada 70’li yılların ünlü bir oyuncusu olan Pramod Sinha ile bir restoranda tanışan Akash, beklemediği bir teklif alır. Pramod, eşi Simi’ye unutulmaz bir sürpriz hazırlamak istemektedir ve bunun için de Akash’a iş teklif eder. Akash, kendisinden evlerine gidip özel bir konser vermesini isteyen ünlü oyuncunun teklifini geri çevirmek istemez. İşi kabul edip, sözleştikleri gün konser vermek için eve giden Akash’ın hayatında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Kendisini bir anda esrarengiz olayların içerisinde bulan ve şahit olmadığı bir suç yüzünden hayatı değişen Akash, içine düştüğü durumdan kurtulmayı başarabilecek midir?
PK
P.K. filmi, başka bir gezegenden gelen bir yabancının tanrıyı bulma çabasını anlatmaktadır. P.K. (Aamir Khan), daha önce kimsenin sormadığı sorular sormaktadır. Bunlar masum, çocuk gibi sorulardır fakat cevapları da ilginçtir. P.K.'in masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirmek durumunda kalmaktadırlar. Rajkumar Hirani'nin yönetmenliğini yaptığı filmin başlıca rollerinde Aamir Khan, Anushka Sharma ve Sanjay Dutt yer almıştır.
Kök; Filmin orijinal adı: I Origins
Moleküler biyolog Ian Gray (Michael Pitt) ve laboratuvarda birlikte çalıştığı arkadaşları Karen ve Kenny, insan gözünün evrimine dair bir araştırma yapmaktadırlar. Senaristliğini ve yönetmenliğini Mike Cahill'in üstlendiği filmin başrolünde Michael Pitt yer almıştır.
Wasseypur Çeteleri - Bölüm 1; Filmin orijinal adı: Gangs of Wasseypur - Part 1
Öykünün ilk kısmı; sömürge dönemindeki ülkenin son dönemlerini anlatmaktadır. Bir İngiliz trenlerini yağmalayan Şahit Han, bu soygunun hemen ardından sadece intikam alabilmek için Ramadhir Singh´in kömür madeninde işçilik yapmaya başlar. 10 yılık sürenin sonunda oğlu Serdar Han; babasının onurunu kurtarmak için söz vererek, Bollywood kültürüyle kafayı bozmuş olan bir kasaba olan Wasseypur´un en çok saygı duyulan ve en korkulan adamı oluyor.
Delhi Safari
Yaşam alanlarına inşa edilecek binaların haberini alan hayvanlar, buna engel olmak için mücadeleye başlacaklardır.
Milyoner; Filmin orijinal adı: Slumdog Millionaire
Slumdog Millionaire, Hindistan’ın dünya sinemasında verdiği en ses getiren örneklerinden biri. En İyi Yabancı Film kategorisinde Oscar’ı kazanan yapıt, televizyonun insanlık üzerinde kurduğu büyülü hakimiyeti yansıtan filmlerden biri.
Muson Düğünü; Filmin orijinal adı: Monsoon Wedding
Paar
Küçük bir köyde gerçekleşen yerel seçimleri bir Dokunulmazın kazanmasının ardından ölümcül isyanlar başlar; fakir bir çift, iş bulmayı umdukları Kalküta’ya kaçmak zorunda kalır. Birkaç gün sokaklarda yatıp kalktıktan sonra, karşılarına ürkütücü ama bir o kadar heyecan verici bir gelir kapısı çıkagelir.
Charulata, 1964, Film Posteri
Charulata (Madhabi Mukherjee), eşi Bhupati’nin (Shailen Mukherjee) tüm zamanını ve varlığını politika gazetesi Sentinel’e ayırması yüzünden, çıkamadığı evde tek başına kendini eğlendirmeye çalışan bir kadındır. Dürbünüyle dışarıdakileri izleyen, elinden gelen her işi yapan ve vaktinin çoğunu kitapların arasından geçiren Charu, Bhupati tarafından çok sevildiğini bilse de, bazen gazeteye ve okumalarına dalan adam tarafından fark edilmez.
The Big City, 1963, Film Posteri
Evin reisi ve tek gelir kaynağı Subrata Mazumdar, bir bankada düşük seviyeli bir işte çalışmaktadır. Evde karısı Arati, 5 yaşındaki oğlu Pintu, liseye giden kızları Bani ve kendi anne babası sefalet içinde bir hayat sürmektedir. Babasının kaybolan gözlüğünü bile yenileyecek güçleri yoktur. Derken kocasının da desteğiyle Arati pazarlamacı olarak çalışmaya başlar. Ancak evdekiler bu durumdan memnun kalmazlar. Aile üyeleri ile Arati arasında adı konmamış "soğuk bir savaş" başlar. Kocası da işini kaybedince evdeki kaos iyice büyüyecektir.
Dünyanın Durduğu Gün; Filmin orijinal adı: The Day the Earth Stood Still
Dünyanın Durduğu Gün filmi, çirkin yüzlü uzaylılarla dolu ve paranoyadan beslenen filmlerin yapıldığı bir dönemde, zamanının çok ötesinde bir filmdir. Zekice bir senaryoya ve günümüzde hala geçerli olan evrensel bir söyleme sahiptir.
Avare; Filmin orijinal adı: Awaara
Barsaat
Aag
Avarenin Aşkı filmi, bir damadın Sudha adındaki yeni gelinine düğün gecesinde yaklaşmasıyla başlar. Gelin, damadı görünce çığlıklar atar. Çünkü damadın yüzü yanıklar nedeniyle bozulmuştur.

14 sonuç gösteriliyor