İsviçre Yapımı En İyi Gerilim Filmleri

2 Under the Skin

Derinin Altında

2013 İsviçre İngiltere ABD Bilim KurguGerilim

Filmin konusu: Isserley (Scarlett Johansson) dünyaya erkek otostopçuları yakalamak için gönderilmiş insan formunda görünen uzaylı varlıktır. Ne kadar donuk ve buz gibi görünse de, dolgun kırmızı rujlu dudaklardan kürk mantosuna kadar baştan çıkarıcı bir kadın görünümüne sahiptir. İskoçya’nın ıssız mahallelerinde araba süren bu seksi kadının neyin peşinde olduğu ya da kim olduğu hakkında bir filmden pek bir çıkarım yapmak zor. Kült filmleri ve videolarıyla tanıdığımız Jonathan Glazer, uzun yıllar sonra gene tuhaf ve görselliğiyle zihin açıcı bir filmle seyircisiyle buluştur. Halüsinatif ve rüya gibi sıfatlarını sonuna kadar hak eden film, sosyal gerçekçi bir arkaplanda oldukça tensel ve duyusal bir biçimde sizi yavaş yavaş içine çekmeyi başarıyor. Michel Faber’in aynı adlı kült romanından uyarlanan film, adeta insan olmaya ve hissetmeye dair bir meditasyon etkisi yaratıyor. … devamı »

Derinin Altında Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jeremy McWilliams   Kötü Adam
1 Mr. Arkadin

Ölüm Raporu

1955 İsviçre İspanya Fransa GerilimPolisiye

Filmin konusu: Usta sinemacı Orson Welles, hem yazdığı hem de yönettiği gerilim filminin başrollerini Robert Arden ile paylaşmıştır. … devamı »

YönetmenOrson Welles
SenaristOrson Welles

Ölüm Raporu Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Orson Welles; Kenosha, Wisconsin, ABD doğumlu George Orson Welles olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist, yönetmen, yapımcı
Orson Welles   Gregory Arkadin
Michael Redgrave; Bristol,İngiltere doğumlu Michael Scudamore Redgrave olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Michael Redgrave   Burgomil Trebitsch
Akim Tamiroff; Tiflis, Gürcistan doğumlu Amerikalı oyuncu
Akim Tamiroff   Jacob Zouk