Güney Afrika Yapımı En İyi Aksiyon Filmleri

2 Chappie

Chappie

2015 Güney Afrika ABD AksiyonBilim Kurgu

Filmin konusu: Çok yakın bir gelecekte mekanik robotlardan kurulmuş polis güçleri, devletin baskıcı tutumu nedeniyle sistemin tek kolluk kuvveti haline gelmiştir. Bu robot polislerden birisi, bir çete tarafından çalınır ve yazılımcı Deon tarafından yeniden programlanır. Yeniden programlanan bu robotun kendine ait hisleri bulunmaktadır. Kısa bir süre sonra Chappie adı verilen bu hissiyatlı robot, insanlık olarak tehdit olarak algılanacaktır. Bilim kurgu ve komedi türlerlerini birleştirmeyi başarmış filmin yönetmen koltuğunda, Yasak Bölge 9 (District 9) adlı düşük bütçeli yapımıla bilim kurgu türüne bambaşka bir renk katan sonrasınra 'Elysium' filmiyle kendi bilim kurgu tarzını oluşturan Neill Blomkamp oturmuştur. Filmin başrollerindeyse Dev Patel, Hugh Jackman, Sigourney Weaver ve Yo-Landi Visser gibi isimler yer almıştır. … devamı »

Chappie Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Sharlto Copley; Güney Afrikalı oyuncu, uygulayıcı yapımcı
Sharlto Copley   Chappie
Dev Patel; Harrow,Londra,İngiltere doğumlu İngilizsporcu, taekwandocuoyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Dev Patel   Deon
Hugh Jackman; Sidney, Yeni Güney Galler, Avustralya doğumlu Hugh Michael Jackman olarak da bilinen Avustralyalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Hugh Jackman   Vincent
1 Yasak Bölge 9; Filmin orijinal adı: District 9

Yasak Bölge 9

2009 Yeni Zelanda Kanada Güney Afrika ABD AksiyonBilim KurguGerilim

Filmin konusu: Farklı senaryosu, ilginç kurgusu ve bilim kurgu anlayışına alternatif sunan içeriği ile, Yasak Bölge 9 filmi hatırı sayılır bir izleyici kitlesine ulaşmayı başarmıştır. Filmde, 1982'de hayatta kalan son uzaylıların, hayatlarını sürdürebilmek için dünyayı mesken tutmalarının hikayesi anlatılmaktadır. … devamı »

Yasak Bölge 9 Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Sharlto Copley; Güney Afrikalı oyuncu, uygulayıcı yapımcı
Sharlto Copley   Wikus van der Merwe
Jason Cope; Güney Afrikalı oyuncu
Jason Cope   Grey Bradnam - UKNR Baş Muhabir
Nathalie Boltt; Güney Afrikalı
Nathalie Boltt   Sarah Livingstone