John Carpenter (I): Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

6 Şey; Filmin orijinal adı: The Thing

Şey

1982 ABD Bilim KurguKorku

Filmin konusu: Kuzey kutbunun buz tutmuş topraklarında bir kurdun peşinden koşan Norveçli bilim insanları, Amerikan Antartik araştırma üssüne kadar gelmişlerdir. Ama burada esrarengiz bir şekilde hayatlarını yitireceklerdir. Neler olduğunu anlayabilmek için dışarı çıkan Amerikan bilim adamları, Norveç araştırma üssüne gidip esrarengiz olayı çözmeye karar verirler. Norveç bölgesine yaklaştıklarında buldukları şeyler, esrarengiz ve tüyler ürpeticidir. Bir cesetle karşılan adamlar, bedeni otopsi için yanlarında alırlar. Ancak bu 'şey' tahmin edilemez boyutlarda bir ürkünçlüğe sahiptir. … devamı »

5 Laura Mars'ın Gözleri; Filmin orijinal adı: Eyes of Laura Mars

Laura Mars’ın Gözleri

1978 ABD GerilimKorkuPolisiye

Filmin konusu: Başrollerinde Faye Dunaway ve Tommy Lee Jones’un rol aldığı Laura Mars'ın Gözleri filmi, üzerinde bir çok spekülasyon yapılan özgün senaryosuyla dikkat çekmiştir. … devamı »

4 Cadılar Bayramı; Filmin orijinal adı: Halloween

Cadılar Bayramı

1978 ABD Korku

Filmin konusu: Günümüz korku sinemasının temelini oluşturmuş klasik filmdir. … devamı »

3 Someone is Watching Me !

Biri Beni Gözlüyor

1978 ABD Polisiye

Filmin konusu: Biri Beni Gözlüyor filmi, John Carpenter'ın yazıp yönettiği bir TV filmidir. Filmin başrollerinde Lauren Hutton ve Adrienne Barbeau yer almıştır. … devamı »

2 13. Bölgeye Saldırı; Filmin orijinal adı: Assault on Precinct 13

13. Bölgeye Saldırı

1976 ABD AksiyonPolisiye

Filmin konusu: John Carpenter'ın yazıp yönettiği filmin başrolündeki Austin Stoker, kapatılmakta olan bir polis karakolunu azılı bir suç çetesinden koruyan polis memurunu canlandırmıştır. … devamı »

1 Dark Star

Karanlık Yıldız

1974 ABD Bilim KurguFantastik

Filmin konusu: Tüm zamanların en büyük yönetmenlerinden biri olan John Carpenter'ın kaleminden ve kamerasından çıkan film, komedi yönü ağır basan bir bilimkurgu filmidir. … devamı »