Biyografi

Liam Neeson: Hakkında

Liam Neeson; Ballymena,Kuzey İrlanda doğumlu William John Neeson olarak da bilinen Kuzey İrlandalı  oyuncu
Liam Neeson  71 yaşında İkizler burcu
Doğum tarihi - yeri7 Haziran 1952 Ballymena, Antrim, Kuzey İrlanda
Uyruk / Görev: Ballymena,Kuzey İrlanda doğumlu William John Neeson olarak da bilinen Kuzey İrlandalı oyuncu
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Ayı Teddy 22015 Misyon1986 Schindler'in Listesi1993 Özgürlüğün Bedeli1996 Non-Stop2014 gibi filmler bulunmaktadır.
Liam Neeson 

aşçı bir annenin ve bekçi bir babanın oğludur. İlk sahne tecrübesini 11 yaşında yaşamıştır.

Üniversite yıllarına kadar okul yapımlarında oyunculuk yaptı. Sonrasında Belfast Queen Universitesine fizik ve bilgisayar bilimleri öğrencisi olarak girdi. Liam Neeson, futbol yeteneğiyle farkedilip Dublin’de bir kulüpte oynadı. Ardından memleketi Ballymena'ya geri döndü ve kamyon sürücülüğü gibi çeşitli gündelik işlerde çalıştı. Son olarak Liam Neeson öğretmen olmaya karar verdi.

1999 yılında George Lucas’ın "Yıldız Savaşları: Bölüm I – Gizli Tehlike" (Star Wars: Episode 1 - The Phantom Minace) adlı filminde bir Jedi ustası olan "Qui-Gon Jinn" karakterini canlandırdı. Aynı yıl içerisinde doğa üstü güçleri konu alan korku filmi "The Haunting" adlı filmde yer alan Neeson, 2000 yılında "Aşk Silahı" (Gun Shy) adlı filmde rol aldı. 

En bilinen rolü Schindler'in Listesi filmindeki 'Oscar Schindler' rolüdür. Neeson, "Schindler'in Listesi" (1993) filminde En İyi Erkek Oyuncu Oscar ödülüne aday gösterilmiştir.