Biyografi

David Cronenberg: Hakkında

David Cronenberg; Toronto,Ontario,Kanada doğumlu David Paul Cronenberg olarak da bilinen Kanadalı  yönetmen, oyuncu, senarist
David Cronenberg  81 yaşında Balık burcu
Doğum tarihi - yeri15 Mart 1943 Toronto, Ontario, Kanada
Uyruk / Görev: Toronto,Ontario,Kanada doğumlu David Paul Cronenberg olarak da bilinen Kanadalı yönetmen, oyuncu, senarist
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Benim Hikayem2010 Sonsuz İhtiras1995 gibi filmler bulunmaktadır.
David Cronenberg 

gazeteci bir baba ve piyanist bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Küçük yaşlarda edebiyat ve müzik alanlarındaki yeteneğiyle dikkat çekti.

"Transfer" (1966), "From the Drain" (1967), "Stereo" (1969) ve "Crimes of the Future" (1970) adlı kısa filmler ile sinemaya başladı.

İlk uzun metrajlı filmi, "Ürpertiler" (Shivers / They Came From Within - 1975) kurbanlarının cinsel arzularını kontrol edemez hale getiren bir parazit türünün anlatıldığı, dönem için normal sayılamayacak bir filmdi.

Stephen King'in romanından uyarlama "The Dead Zone" (Kör Nokta) (1983) filmi ve "The Fly" (Sinek) (1986) (1956 yapımı aynı adlı filmin yeniden çekimi) filmleri ile adını duyurmaya ve sıradan bir yönetmenden daha fazlası olduğunu göstermeye başladı.

Sonrasında kendi tarzının en başarılı filmlerinden biri olan "Ölü İkizler" (Dead Ringers - 1988) adlı yapıma imza attı.

David Cronenberg, filmlerinde sürekli anlatmaya çalıştığı, her zaman savunduğu ve çok da ütopik olmayan fikirleri, karanlık ve ürkütücü mizansenleriyle kostüm, müzik gibi öğeleri ustaca kullanmasıyla çoğu bilim kurgu, korku yönetmeninden farklı bir yerde durmaktadır.