Biyografi

Jim Carrey: Hakkında

Jim Carrey; Newmarket,Ontario,Kanada doğumlu James Eugene Carrey,James Carrey olarak da bilinen Kanadalıkomedyen, tema müziği sanatçısıoyuncu, yapımcı
Jim Carrey  62 yaşında Oğlak burcu
Doğum tarihi - yeri17 Ocak 1962 Newmarket(I), Ontario, Kanada
Uyruk / Görev: Newmarket,Ontario,Kanada doğumlu James Eugene Carrey,James Carrey olarak da bilinen Kanadalıkomedyen, tema müziği sanatçısıoyuncu, yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Babamın Penguenleri2011 Sil Baştan2004 Yemekle Oynanmaz2016 Aydaki Adam1999 gibi filmler bulunmaktadır.
Jim Carrey 

henüz 10 yaşındayken "The Carol Burnett Show" adlı programda çalışmak için Carol Burnett’e CV hazırlayıp gönderdi ve 17 yaşına geldiğinde okuldaki eğitimini yarıda bırakıp Los Angeles’a taşındı.

NBC’ deki Saturday Night Live Show’da çalışmaya başlayan Jim Carrey’nin televizyondaki ilk önemli rolü "The Duck Factory" adlı yapımla oldu. Jim Carrey'i dünya çapında şöhrete kavuşturan ve onun Altın Küre Ödülü'ne aday gösterilmesini sağlayan film ise "Maske" (The Mask, 1994) adlı yapımdı.

"Salak ile Avanak" (Dumb and Dumber, 1994), "Baş Belası" (The Cable Guy, 1996) ve "Yalancı Yalancı" (Liar Liar, 1997) gibi filmler komedi camiasının aranan ismi haline gelen Carrey, 1998'de oynadığı "Truman Show", filmi ile sinema dünyasına sağlam bir mesaj göndermiştir. 

2004'te En İyi Senaryo dalında Oscar ve uluslararası festivallerde toplam 34 ödül kazanan, başrollerini Kate Winslet ile paylaştığı yine bir başka dram filmi "Sil Baştan" (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004) filminde oynayan Jim Carrey; "Bay Evet" (Yes Man, 2008), "Yeni Yıl Şarkısı" (A Christmas Carol, 2009) ve "Seni Seviyorum Phillip Morris" (I Love You Phillip Morris, 2009) gibi filmlerle de büyük beğeni kazanmıştır.