Biyografi

Ewan McGregor: Hakkında

Ewan McGregor; Perth,Perthshire,İskoçya doğumlu Ewan Gordon McGregor olarak da bilinen İskoç  oyuncu, yönetmen
Ewan McGregor  52 yaşında Koç burcu
Doğum tarihi - yeri31 Mart 1971 Perth(I), Perthshire, İskoçya
Uyruk / Görev: Perth,Perthshire,İskoçya doğumlu Ewan Gordon McGregor olarak da bilinen İskoç oyuncu, yönetmen
Ewan McGregor 

ebeveynleri öğretmen olan James McGregor ve Carol McGregor’ın iki çocuğundan biridir. Ailesi oyuncu olması için onu cesaretlendirip destek oldu.

Ewan McGregor’un ilk önemli rolü 1994 yapımı "Shallow Grave" filmindeki 'Alex Law' karakteriyle oldu. Hemen sonrasında onu kariyerindeki göz kamaştırıcı noktaya ulaştıracak "Trainspotting" filmi 1996 yılında geldi.

1999 senesinde yönetmen George Lucas, Star Wars’un yeni serilerinde beraber çalışmak için Ewan McGregor’a teklifte bulundu. "Star Wars: Episode I - The Phantom Menace" (1999), "Star Wars: Episode II - Attack of the Clones" (2002) ve "Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith" (2005) serilerinde "Obi-Wan Kenobi" rolünü başarıyla canlandırdı.

2001’de yönetmenliğini Baz Luhrmann’ın yaptığı ve en iyi sanat yönetimi konusunda Oscar ödülü alan "Moulin Rouge", dünya festivallerinde de toplam 67 ödüle layık görülerek olağanüstü bir başarı kazandı.

2005’te kazandığı gişe başarısıyla adından söz ettiren filmi "The Island" (Ada) filminde oynadı. Bu filmi aynı yıl çekilen "Stay" ve 2006 yılında art arda çekilen "Miss Potter", "Scenes of a Sexual Nature" ve "Stormbreaker" filmleri takip etti.

Son olarak McGregor; Danny Boyle, Irvine Welsh ve John Hodge üçlüsüyle 20 yıl sonra yeniden bir araya gelerek "T2:Trainspotting" filmini çekti.