Biyografi

Helen Mirren: Hakkında

Helen Mirren; Hammersmith,Londra,İngiltere doğumlu Helen Lydia Mironoff, Dame Helen Mirren olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, idari yapımcı
Helen Mirren  79 yaşında Aslan burcu
Doğum tarihi - yeri26 Temmuz 1945 Hammersmith, Londra, İngiltere
Uyruk / Görev: Hammersmith,Londra,İngiltere doğumlu Helen Lydia Mironoff, Dame Helen Mirren olarak da bilinen İngiliz oyuncu, idari yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Kraliçe2006 Ah Şanslı Adam!1973 Caligula1979 Kral George'un Deliliği1995 Özgürlük Uğruna1984 gibi filmler bulunmaktadır.
Helen Mirren 

Oscar, BAFTA, Emmy, Altın Küre ve SAG ödülleri sahibidir. Mirren, ailenin üç çocuğundan ikincisidir. Katherine (Kate) isminden kendinden iki yaş büyük bir ablası ve adı büyükbabasından gelen Peter Basil isminde bir erkek kardeşi daha bulunmaktadır.

18 yaşında National Youth Theatre seçmelerine katıldı ve kabul edildi. 20 yaşında Old Vic tiyatrosunda oynanan, NYT yapımı "Antony and Cleopatra" oyununda "Kleopatra"yı canlandırdı.

NYT ile yaptığı çalışmalardan sonra Mirren, Royal Shakespeare Company'de (RSC)'de çalışmaya başladı. Helen Mirren "Devlet Oyunları", "Kraliçe", "Takvim Kızları", "Öğretmen", "Özel İlgi", "2010", "Ah Şanslı Adam!" ve daha birçok filmde rol almıştır.