Biyografi

Jim Broadbent: Hakkında

Jim Broadbent; Holton cum Beckering,Lincolnshire,İngiltere doğumlu James Broadbent olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, seslendirme sanatçısı
Jim Broadbent  74 yaşında İkizler burcu
Doğum tarihi - yeri24 Mayıs 1949 Holton cum Beckering, Lincolnshire, İngiltere
Uyruk / Görev: Holton cum Beckering,Lincolnshire,İngiltere doğumlu James Broadbent olarak da bilinen İngiliz oyuncu, seslendirme sanatçısı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Ayı Paddington2014 Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 22011 Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 12010 Hemşire2004 Ayı Paddington 22017 gibi filmler bulunmaktadır.
Jim Broadbent 

1987 senesinde "Superman IV: The Quest For Peace" filminde aldığı rolle Hollywood’a giriş yaptı. Yan rollerde de göz dolduran performanslar sergileyen aktör, 2000’li yıllara doğru İngilizlerin en sevilen oyuncuları arasına girmeyi başardı.

"Little Voice", "Smilla’s Sense of Snow" ve "The Avengers" gibi filmlerdeki rolleriyle, sadece ülkesi sınırlarında değil, uluslararası alanda da aranan bir oyuncu haline geldi. 

"Gangs of New York", "Moulin Rouge!", "Bridget Jones's Diary", "Iris", "Brazil", "Time Bandits", "Harry Potter ve Melez Prens" gibi önemli yapımlarda yer aldı. Usta oyuncu halen oyunculuk ve seslendirme kariyerine devam etmektedir.