Biyografi

Ken Loach: Hakkında

Ken Loach; Nuneaton,Warwickshire,İngiltere doğumlu Kenneth Loach olarak da bilinen İngiliz  yönetmen, senarist, yapımcı
Ken Loach  87 yaşında İkizler burcu
Doğum tarihi - yeri17 Haziran 1936 Nuneaton, Warwickshire, İngiltere
Uyruk / Görev: Nuneaton,Warwickshire,İngiltere doğumlu Kenneth Loach olarak da bilinen İngiliz yönetmen, senarist, yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Minik Kuş, Minik Kuş1994 Benim Adım Joe1999 Ben, Daniel Blake2016 Özgürlük Rüzgarı2006 gibi filmler bulunmaktadır.
Ken Loach 

yoksulluk, barınma ve işçi hakları gibi sosyal konular filmlerinin konusu olmuştur. Sosyal açıdan eleştirel tarzı ve sosyalist idealleriyle tanınır.

Filmlerinde sosyalist kimliğini her zaman öne çıkaran Loach, sıradan insanı ele alarak onun günlük yaşamını, yaşadığı sosyal ve maddi zorlukları tüm çıplaklığıyla anlatmayı başarmıştır.

2 kez Cannes Film Festival'inde büyük ödül alan yönetmen, 90'lardan sonra "Gizli Gündem" (Hidden Agenda, 1990); "Yağan Taşlar" (Raining Stones, 1993 ), Nikaragua'daki Sandinist hareketi işleyen "Carla'nın şarkısı" (Carla's Song, 1996); İspanya iç savaşına katılmış bir İngiliz'in hikâyesi "Ülke ve Özgürlük" (Land and Freedom, 1995); çaresizliğin umut ile harmanlandığı "Benim Adım Joe" (My Name is Joe); İngiltere'de demiryollarının özelleştirilmesinin demiryolu işçilerinin üzerindeki etkisini anlatan "Demiryolcular" (Navigators, 2001) gibi filmleri yönetti.

Yönetmenin son filmi 2004 yılında gösterime giren Pakistanlı göçmen bir ailenin yaşamını anlatan "Duygudan da Öte" (Ae Fond Kiss) adlı yapımdır.