Biyografi

Javier Bardem: Hakkında

Javier Bardem; Kanarya Adaları, İspanya doğumlu Javier Ángel Encinas Bardem olarak da bilinen İspanyol oyuncu, yapımcı
Javier Bardem  55 yaşında Balık burcu
Doğum tarihi - yeri1 Mart 1969 Kanarya Adaları, İspanya
Uyruk / Görev: Kanarya Adaları, İspanya doğumlu Javier Ángel Encinas Bardem olarak da bilinen İspanyol oyuncu, yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında İhtiyarlara Yer Yok2007 Bulutların Oğulları: Son Koloni2012 İçimdeki Deniz2004 Karanlıktan Önce2000 Biutiful2010 gibi filmler bulunmaktadır.
Javier Bardem 

uluslararası alanda ün yapmış ve bu güne kadar yer aldığı tüm çalışmalarda oldukça başarılı performanslar sergilemiştir. Başta annesi olmak üzere ailesinde bir çok tanınmış oyuncu bulunmaktadır.

"İhtiyarlara Yer Yok" (No Country For Old Men) (2007) filminde canlandırdığı sosyopat katil 'Anton Chigurh' karakteri ile müthiş bir performans sergileyerek hafızalara kazınmış ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında başta Oscar Ödülleri olmakla beraber Altın Küre, BAFTA, Screen Actors Guild gibi bir çok prestijli ödülün de sahibi olmuştur.

Bardem, 2001 yılında Julian Schnabel’in yönetmenliğini yaptığı "Karanlıktan Önce" (Before Night Falls) filmi ile de Oscar’a aday olmuştur. Alejandro Amenábar’ın "İçimdeki Deniz" (Mar adentro, 2004), Woody Allen’in "Barselona, Barselona" (Vicky Cristina Barcelona, 2008) filmlerindeki performanslarıyla da eleştirmenlerden olumlu notlar almıştır.