Biyografi

Yul Brynner: Hakkında

Yul Brynner; Vladivostok, Rusya doğumlu, Juli Borissovitch Bryner, Taidje Khan olarak da bilinen Amerikalı, oyuncu, yönetmen
Yul Brynner  65 yaşında Yengeç burcu
Doğum tarihi - yeri 11 Temmuz 1920 Vladivostok, Rusya
Ölüm tarihi - yeri : 10 Ekim 1985 Manhattan, New York City, New York, ABD
Uyruk / Görev: Vladivostok, Rusya doğumlu, Juli Borissovitch Bryner, Taidje Khan olarak da bilinen Amerikalı, oyuncu, yönetmen
Görev aldığı bazı yapımlar arasında On Emir1956 Kral ve Ben1956 Yedi Silahşörler1960 Çarın Kızı1956 gibi filmler bulunmaktadır.
Yul Brynner 

Rus bir anneden ve İsviçre-Moğol kökenli bir babadan dünyaya gelmiştir. Yul ismi, büyükbabası Jules'e atfen verilmiştir.

Yul Brynner'in en çok bilinen rolleri; Rodgers & Hammerstein müzikali "Kral ve Ben" (The King and I) adlı yapımdaki 'Siyam Kralı' rolü (sahnede ve beyaz perdede), 1956 yapımı Cecil B. DeMille filmi "On Emir" (The Ten Commandments) filmindeki 'II. Ramses' rolü ve "Muhteşem Yedili" (The Magnificient Seven) filmindeki 'Chris' rolüdür.

Renkli bir yaşantısı oldu. Moğol hanedanı soyundan geldiğini iddia ederek bunu daha renkli hale getirdi. 1985 yılında, 65 yaşında akciğer kanserinden yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirdiği gün, Orson Welles'in de ölüm günüdür.