Biyografi

Roger Corman: Hakkında

Roger Corman; Detroit, Michigan, ABD doğumlu Roger William Corman olarak da bilinen Amerikalı; yönetmen, yapımcı, oyuncu
Roger Corman  98 yaşında Koç burcu
Doğum tarihi - yeri5 Nisan 1926 Detroit, Michigan, ABD
Uyruk / Görev: Detroit, Michigan, ABD doğumlu Roger William Corman olarak da bilinen Amerikalı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Baba 21974 İşlerin Gidişi1982 Kuzuların Sessizliği1991 Philadelphia1993 gibi filmler bulunmaktadır.
Roger Corman 

çekmiş olduğu pek çok "B filmi" sebebiyle zaman zaman (kendi karşı çıksa da) "B'lerin Kralı" olarak da adlandırılan, oldukça üretken bir film yönetmeni ve yapımcısıdır.

Düşük bütçeli olmalarına rağmen sonraki yönetmenleri etkileyen filmler çekmiş olan Corman, şu anda ünlü olan pek çok yönetmeni de kariyerlerinin başında yönlendirmiştir.

Filmlerinin bütçesini ve kısıtlı kaynaklarını en doğru şekilde kullanmak konusunda uzmanlaşan yönetmen, bu özelliğini şakayla karışık olarak, Roma İmparatorluğu'nun çöküşünü anlatan bir filmi iki figüran ve bir çalı ile çekebileceğini söyleyerek vurgulamıştır.

Roger Corman hakkındaki bu haberlere bir gözat! tümü »

Fantastik Dörtlü 1994 Filmi

Hiç Gösterime Giremeyen 1994 Yapımı Fantastik Dörtlü Filmi, YouTube’a Yüklendi

1994 senesinde vizyona girecekken bir türlü izleyiciyle buluşamayan ilk Fantastik Dörtlü (Fantastic Four) uyarlaması olan film YouTube'a yüklendi. Roger Corman 1994 yılında Stan Lee’nin Fantastic Four çizgi romanından uyarlama live-action filmini bitirdiğinde, film gösterime bile sokulmadan bir anda ortadan kaybolmuştu.... devamını oku »