Biyografi

Robin Williams (I): Hakkında

Robin Williams; Chicago, Illinois, ABD doğumlu Robin McLaurin Williams, Ray D. Tutto olarak da bilinen Amerikalı komedyen oyuncu, uygulayıcı yapımcı, yapımcı
Robin Williams (I)  63 yaşında Yengeç burcu
Doğum tarihi - yeri 21 Temmuz 1951 Chicago, Illinois, ABD
Ölüm tarihi - yeri : 11 Ağustos 2014 Paradise Cay, Tiburon, Kaliforniya, ABD
Uyruk / Görev: Chicago, Illinois, ABD doğumlu Robin McLaurin Williams, Ray D. Tutto olarak da bilinen Amerikalı komedyen oyuncu, uygulayıcı yapımcı, yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Ölü Ozanlar Derneği1989 A Merry Friggin' Christmas2014 Balıkçı Kral1991 Günaydın Vietnam1987 Müthiş Dadı1993 gibi filmler bulunmaktadır.
Robin Williams (I) 

üniviersitede Siyaset Bilimi bölümünden mezun olmuştur. Robin Williams, kariyerine hemen oyunculukla başlamadı. Önce gece kulüplerinde gösteriler yaptı. Stand-up komedyenliği de yapan ünlü oyuncu en çok 1987'de oynadığı "Günaydın Vietnam" adlı filmle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Komedi filmleri kadar dramlarda da gösterdiği performansla büyük beğeni toplayan Williams, komedyenlik kariyerindeki stres nedeniyle erken yaşta uyuşturucu kullanmaya başladı. 1997 yılında Empire Magazine dergisince gelmiş geçmiş en yetenekli 100 aktör arasına dahil edilerek 63. sırada yer aldı. Entertainment Weekly tarafından yaşayan en komik adam seçildi.

Williams, oyunculuğuyla bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülü kazanmıştır.

İlk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'den ise iki çocuğu bulunan Williams, 2011'den beri Susan Schneider ile evliydi.

Usta oyuncu, 11 Ağustos 2014 tarihinde Kaliforniya'daki evinde ölü bulunmuştur. Kendini asarak intihar ettiği belirlenen Williams, ölümüyle sinema dünyasını yasa boğmuştur. Eşinin anlattıklarına göre Williams'ta son zamanlarda kendisine konan Parkinson hastalığı teşhisinin onu depresyona sokması neden olmuş ve hayatına bu şekilde son vermiştir.