Biyografi

Michael Douglas: Hakkında

Michael Douglas; New Brunswick, New Jersey, ABD doğumlu Michael Kirk Douglas olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, uygulayıcı yapımcı
Michael Douglas  79 yaşında Terazi burcu
Doğum tarihi - yeri25 Eylül 1944 New Brunswick(I), New Jersey, ABD
Uyruk / Görev: New Brunswick, New Jersey, ABD doğumlu Michael Kirk Douglas olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, uygulayıcı yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Avengers: Endgame2019 Dünyanın Kaderi1979 Nil'in İncisi1985 Amazon'da Fırtına1984 Borsa1987 gibi filmler bulunmaktadır.
Michael Douglas 

babası ünlü aktör Kirk Douglas ve annesi Bermuda’lı aktris olan Diana Dill olan bir ailenin üyesidir. Santa Barbara’daki California Üniversitesi’nde drama eğitimi alan Douglas, New York’taki Neighbourhood Playhouse’a devam etti.

Kirk Douglas’ın filmlerinde yardımcı yönetmen olarak çalışan Michael Douglas, 1960’ların sonunda birkaç filmde rol almaya başladı. "The Streets of San Francisco" (1972 - 1977) adlı polisiye dizisinde başrolde yer alan oyuncu, 1975 yılında "Guguk Kuşu" filminin yapımcılığını üstlendi. Aynı sene yapımını üstlendiği "The China Syndrome" filminde Jane Fonda ve Jack Lemmon’la birlikte filmde rol aldı.

1987 yılında "Gordon Gekko" rolünü canlandırdığı Oliver Stone filmi "Wall Street" ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Oskar Ödülü’nün sahibi oldu. 1992 yılında Sharon Stone ile birlikte rol aldığı "Temel İçgüdü" filmi ile kendinen epey söz ettirdi.

Hem yapımcı hem de oyuncu olarak sinemaya çifte güç katan Michael Douglas ayrıca; "Unlocked", "Ant-Man", "Last Vegas ", "Tehlikeli Oyun", "Oyun", "Çapraz Ateş", "Fedai", "Behind the Candelabra" gibi birçok yapımda görev aldı.