Biyografi

Jessica Chastain: Hakkında

Jessica Chastain; Sacramento, Kaliforniya, ABD doğumlu Jessica Michelle Chastain olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, senarist
Jessica Chastain  47 yaşında Koç burcu
Doğum tarihi - yeri24 Mart 1977 Sacramento, Kaliforniya, ABD
Uyruk / Görev: Sacramento, Kaliforniya, ABD doğumlu Jessica Michelle Chastain olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, senarist
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Yıldızlararası2014 Hayat Ağacı2011 Marslı2015 X-Men : Dark Phoenix2019 Tammy Faye'in Gözleri2021 gibi filmler bulunmaktadır.
Jessica Chastain 

ilk başrolünü 2008'de vizyona giren bağımsız film "Jolene" filminden önce çeşitli TV dizilerinde konuk oyuncu olarak yer almıştır.

"Duyguların Rengi" (The Help, 2011) filmindeki performansıyla Altın Küre, Screen Actors Guild Award, BAFTA ve Oscar'da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adayı oldu.

2012'de başrolde olduğu tartışmalı askeri gerilim türündeki "Zero Dark Thirty" adlı filmdeki rolüyle Broadcast Film Critics Association Award'da En İyi Kadın Oyuncu ve Altın Küre'de Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Ayrıca aynı rolüyle Oscar'da En İyi Kadın Oyuncu kategorisine aday gösterildi.