Biyografi

Elizabeth Taylor: Hakkında

Elizabeth Taylor; Hampstead Garden Suburb, Londra, İngiltere doğumlu Liz Taylor olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Elizabeth Taylor  79 yaşında Balık burcu
Doğum tarihi - yeri 27 Şubat 1932 Hampstead Garden Suburb, Londra, İngiltere
Ölüm tarihi - yeri : 23 Mart 2011 Los Angeles, Kaliforniya, ABD
Uyruk / Görev: Hampstead Garden Suburb, Londra, İngiltere doğumlu Liz Taylor olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Görev aldığı bazı yapımlar arasında İnsanlık Suçu1951 Kim Korkar Hain Kurttan?1966 Jane Eyre1944 Kızgın Damdaki Kedi1958 Geçen Yaz Birden Bire1959 gibi filmler bulunmaktadır.
Elizabeth Taylor 

iki kez Oscar kazanmıştır.

Ailesi, Taylor'ı henüz 9 yaşındayken, ekran testi için Universal Stüdyoları'na götürdü. Söz konusu olay, Liz'in gelecekteki hayatını kökten değiştirdi; çünkü küçük kız testi geçerek Universal'le bir sözleşme imzaladı.

Liz'i beyazperdeyle buluşturan ilk sinema filmi, 1942'de çekilen "There's One Born Every Minute" oldu. Bu yılda Taylor, 10 yaşındaydı.

1944 yılında Elizabeth'in yıldızını parlatan proje hayata geçti. 20th Century Fox tarafından finanse edilen, Clarence Brown'un filmi "National Velvet" filmiyle küçük Lisa, M-G-M'in küçük yıldız oyuncusu oldu.

1956 yılında Liz, 22 yaşına basmış ve fiziksel görüntüsü oturmuştu. Başrolünü unutulmaz aktör James Dean'le birlikte paylaştığı "Giant" filmiyle büyük başarı yakaladı.

"Kızgın Damdaki Kedi" (Cat on a Hot Tin Roof, 1958) filminde 'Maggie Pollit' karakterini canlandıran Liz Taylor, filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ına aday gösterilmiştir. "Vizonlu Venüs" (BUtterfield 8, 1960) filminde eşi Eddie Fisher'la başrol oynamak için şirketiyle anlaşmış ve bu film ile Oscar hayalini gerçekleştirdi.

1963'te, o zamana göre astronomik sayılabilecek bir ücretle (1 milyon dolar civarında) "Cleopatra" filminde, daha sonradan beşinci evliliğini yapacağı Richard Burton'la birlikte başrol oynamayı kabul etti. 1966'daki "Kim Korkar Hain Kurttan?" (Who's Afraid of Virginia Woolf?) filmindeki 'Martha' rolüyle eşi Burton ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllü Sandy Dennis'le birlikte yer aldığı bu yapımla 2. Oscar ödülünü almaya hak kazandı.

Taylor'ın son sinema filmi ise 1994'te çekilen "The Flintstones" oldu. Elizabeth Taylor, 79 yaşında kalp yetmezliğinden dolayı hayatını kaybetti. Yakın dostu Michael Jackson dahil Hollywood'un birçok ünlüsünün de mezarının bulunduğu Forset Lawn Memorial Park mezarlığında defnedildi.