Biyografi

Edward Norton: Hakkında

Edward Norton; Boston, Suffolk, Massachusetts, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Edward Norton  54 yaşında Aslan burcu
Doğum tarihi - yeri18 Ağustos 1969 Boston (I), Massachusetts, ABD
Uyruk / Görev: Boston, Suffolk, Massachusetts, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi2014 Alita: Savaş Meleği2019 Skandalın Adı Larry Flynt1996 gibi filmler bulunmaktadır.
Edward Norton 

Yale Üniversitesi‘nde astronomi, tarih ve Japonca eğitimi aldı. Çocukluk yıllarında birkaç tiyatro oyununda oynayan başarılı aktör, üniversitenin tiyatro etkinliklerinde de faal olarak görev yaptı.

Sinemaya 1996 yapımı psikolojik drama türündeki "İlk Korku" filmi ile giriş yaptı. Filmdeki başarılı oyunculuğuyla Altın Küre Ödülü’nü kazandı. "Tutku Ağı", "Geçmişin Gölgesinde" filmleri ile büyük beğeni toplayan oyuncu, başrolünü Brad Pitt ve Helena Bonham Carter ile paylaştığı, yönetmenliğini ise David Fincher’in yaptığı "Dövüş Klübü" filmi ile tüm dünyaya ismini duyurmayı başardı.

2010 senesinde BM Genel Sekreteri Ban ki Moon tarafından Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi seçilen Norton ayrıca; "Frida", "Komplo", "Aramızdaki Sarışın", "İtalyan İşi", "Kızıl Ejder", "Sihirbaz", "Şantaj", "Büyük Budapeşte Oteli" gibi birçok başarılı yapımda rol aldı.