Biyografi

Clint Eastwood: Hakkında

Clint Eastwood; San Francisco, Kaliforniya, ABD doğumlu Clinton Eastwood Jr. olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yönetmen, yapımcı, besteci
Clint Eastwood  93 yaşında İkizler burcu
Doğum tarihi - yeri31 Mayıs 1930 San Francisco, Kaliforniya, ABD
Uyruk / Görev: San Francisco, Kaliforniya, ABD doğumlu Clinton Eastwood Jr. olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yönetmen, yapımcı, besteci
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Affedilmeyen1992 Milyonluk Bebek2004 Birkaç Dolar İçin1965 İyi, Kötü ve Çirkin1966 Ölüm Oyunu1968 gibi filmler bulunmaktadır.
Clint Eastwood 

Çelik işçisi bir babanın oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Eastwood, 1950'li yıllarda B sınıfı filmlerde haftalık 75 dolara oyunculuk kariyerini geliştirmeye çalışan bir gençti. Bazı stüdyolar adem elmasının çıkık olmasını bahane göstererek kendisine rol vermeyi bırakmışlardı. Moralini bozmayan Eastwood, koparabildiği roller dışında kalan zamanlarında ise yüzme havuzları için çukurlar kazarak hayalini devam ettirmek için mücadele etti.

1959 yılına gelindiğinde ise sabrının ve azminin karşılığını almaya başlayan Clint Eastwood, 1966 yılına kadar yayında kalacak olan "Rawhide" adlı TV dizisinde "Rowdy Yates" isimli rolle tanınmaya başlamıştı. Asıl çıkışı ise 1964 yılındaki "Bir Avuç Dolar" (A Fistful of Dollars) ve 1965 yapımı "Birkaç Dolar İçin" (For a Few Dollars More) filmleri ile yaptı. 1966 yılına gelindiğinde ise Sergio Leone'nin spagetti western serisinin son halkası olan "İyi, Kötü ve Çirkin" (The Good, The Bad And The Ugly, 1966) ile dünya çapında bir üne kavuştu.

Bugüne kadar 60'dan fazla filmde ve TV yapımında oynamış, 30'dan fazla film yönetmiş ve 25'ten fazla filmin yapımcılığını üstlenmiş olan Eastwood, bunların dışında 10 filmin de müziklerini bestelemiştir. Her ne kadar popüler sinemanın en önemli isimlerinden biri olarak görülse de Eastwood, her zaman devletinin dış politikalarını eleştiren, popülist düşüncelere karşı bir tavrı olan bir sinema insanı olmuştur.

Empire dergisinin Tüm Zamanların En Büyük 100 Film Yıldızı listesinde 2. sırada yer almaktadır.