Biyografi

Brad Pitt: Hakkında

Brad Pitt; Shawnee, Pottawatomie, Oklahoma, ABD doğumlu William Bradley Pitt olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Brad Pitt  60 yaşında Yay burcu
Doğum tarihi - yeri18 Aralık 1963 Shawnee, Oklahoma, ABD
Uyruk / Görev: Shawnee, Pottawatomie, Oklahoma, ABD doğumlu William Bradley Pitt olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Babil2006 Hayat Ağacı2011 12 Yıllık Esaret2013 Sıfırın Altı1987 Mutlu Çift1989 gibi filmler bulunmaktadır.
Brad Pitt 

oyunculuğa ilk olarak "Dallas" ve "Another World" gibi dizilerde küçük roller alarak başladı. Ünlü aktris Jennifer Aniston ile evlenip 5 yıl sonra boşanan yakışıklı aktör, Angelina Jolie ile evlendi. Bu evlilikten 3'ü evlatlık 3'ü biyolojik olmak üzere 6 çocukları bulunmaktadır. 2004'ten beri evli olan ünlü çift 2016 yılında boşandı.

"Thelma & Louise" filmindeki 15 dakikalık rolünün ardından Pitt, "Vampirle Görüşme" (Interview With The Vampire,1994), “12 Maymun” (12 Monkeys, 1995), “Seven” (1995), “Dövüş Kulübü” (Fight Club, 1999) gibi filmlerde başrolde yer alarak kariyerinde hızla yükseldi ve saygın duyulan bir oyuncu haline geldi.

Brad Pitt başarılı oyunculuğunun yanı sıra yapımcılık da yapmaktadır. 2006 yapımı En iyi Film Oscar ödülünü alan "Köstebek" (The Departed) filminin ve "12 Yıllık Esaret" filminin yapımcısıdır.

"Snatch", "Ocean's Twelve", "Mr. & Mrs. Smith", "Babel", "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford", "The Curious Case of Benjamin Button", "Inglorious Basterds", "Tree of Life", "Moneyball", "World War Z", "12 Years a Slave", "Fury", "The Big Short," "Allied", "War Machine" gibi pek çok önemli filmde görev yaptı.

Brad Pitt hakkındaki bu haberlere bir gözat! tümü »

Pitt ve Jolie

Brad Pitt, Mevlana’dan dizeler okudu

Boşanmanın ardından ruhsal sorunlarla mücadele eden ünlü Pitt, geçtiğimiz yıllara kadar sürekli bıçaklandığına dair rüya gördüğünü ve "hafif depresyon" geçirdiğini belirtti. "Budist gibi sakinlik içinde kendini bulma" arayışına giren Pitt, kendisi ile yapılan röportaj sırasında Mevlana'dan dizeler okudu. "Başka bir... devamını oku »