Biyografi

Ben Affleck: Hakkında

Ben Affleck; Berkeley, Alameda, Kaliforniya, ABD doğumlu Benjamin Geza Affleck olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist, yapımcı
Ben Affleck  51 yaşında Aslan burcu
Doğum tarihi - yeri15 Ağustos 1972 Berkeley, Alameda, Kaliforniya, ABD
Uyruk / Görev: Berkeley, Alameda, Kaliforniya, ABD doğumlu Benjamin Geza Affleck olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist, yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Suicide Squad: Gerçek Kötüler2016 Justice League: Adalet Birliği2017 Aşık Shakespeare1998 Operasyon: Argo2012 Batman v Superman: Adaletin Şafağı2016 gibi filmler bulunmaktadır.
Ben Affleck 

oyunculuğa çocukken başlamıştır. Devlet kanalı olan PBS'in çesitli şovlarında rol almıştır. 1998 yılında "Good Will Hunting" filmi ile Matt Damon ile birlikte En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü'nü ve En İyi Senaryo Akademi Ödülü'nü kazanmıştır.

2006 yapımı "Hollywood Ülkesi" (Hollywoodland) filmi ile Venedik Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu dalında Volpi Kupası'nı almış ve Altın Küre'ye En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında aday gösterilmiştir.

Bir süre sessiz kalan Affleck, sinemaya 2009 yılında "Erkekler ne Söyler Kadınlar ne Anlar" (He's Just Not That Into You) filmi ile geri dönüş yapıp, eleştirmenlerden farklı yorumlar almıştır. Bu film dünya çapında 165 milyon dolar gişe hasılatına ulaşmıştır.

2006 yılında ise ABC televizyonuna çıkıp Congo'da olan iç savaşlar hakkında insanlara bilgi vermiş ve yardım çağrısında bulunmuştur. Ayrıca göçmenler hakkında da bir filmde rol almıştır.