Biyografi

Alfred Hitchcock: Hakkında

Alfred Hitchcock; Leytonstone, Londra, İngiltere doğumlu Alfred Joseph Hitchcock, Hitch, Sir Alfred Hitchcock olarak da bilinen Amerikalı yönetmen, oyuncu, yapımcı
Alfred Hitchcock  80 yaşında Aslan burcu
Doğum tarihi - yeri 13 Ağustos 1899 Leytonstone, Londra, İngiltere
Ölüm tarihi - yeri : 29 Nisan 1980 Bel Air, Los Angeles, Kaliforniya, ABD
Uyruk / Görev: Leytonstone, Londra, İngiltere doğumlu Alfred Joseph Hitchcock, Hitch, Sir Alfred Hitchcock olarak da bilinen Amerikalı yönetmen, oyuncu, yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Hafif Meşrep1928 Kiracı: Sisli Bir Londra Hikayesi1927 39 Basamak1935 Rebecca1940 Yabancı Muhabir1940 gibi filmler bulunmaktadır.
Alfred Hitchcock 

gerilim filmleri ile tüm dünyaca tanınmıştır. Londra'da dünyaya gelen ve mühendislik eğitimi gören Hitchcock; "Psycho", "North by Northwest", Vertigo", "Rear Window" ve "The Birds" gibi klasikleşmiş filmleriyle bilinmektedir.

Tüm zamanların en iyi yönetmenlerinden biri olarak kabul edilir. Gerilim ve cinayet filmleri ustasının 70'e yakın filmi bulunmaktadır. Cary Grant, James Stewart, Grace Kelly gibi ünlü isimlerle çalışan Hitchcock, ilk filmini 1923 yılında İngiltere'de, "Family Plot" isimli son filmini ise 1976 yılında çekmiştir.

Dünya sinema sahnesini adını ilk duyuran filmi ise 1940 yılında çektiği "Rebecca" isimli filmdir. Gerilim ve cinayet sinemasındaki en iyi filmlerindeki akıllarda yer eden sahneler, kendinden sonra aynı türde çekilen birçok film tarafından tekrarlanarak Hitchcock'un filmlerine göndermeler yapılmıştır. Bilhassa "Sapık" filminde duş sahnesi, "Kuşlar" filmindeki kuş saldırıları, "North by Northwest" filmindeki uçak sahnesi gibi birçok sahne, günümüzde de hala Hitchcock'u anmak birçok filmde kullanılmaktadır.