Biyografi

Al Pacino: Hakkında

Al Pacino; Doğu Harlem, Manhattan, New York City, New York, ABD doğumlu Alfredo James Pacino olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist, yapımcı
Al Pacino  84 yaşında Boğa burcu
Doğum tarihi - yeri25 Nisan 1940 Doğu Harlem, Manhattan, New York City, New York, ABD
Uyruk / Görev: Doğu Harlem, Manhattan, New York City, New York, ABD doğumlu Alfredo James Pacino olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist, yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Baba1972 Baba 21974 Esrar Bitti1971 Korkuluk1973 Serpico1973 gibi filmler bulunmaktadır.
Al Pacino 

Oscar ödülüne sahip İtalyan kökenli sinema ve tiyatro oyuncusudur. Hollywood sinemasının en önde gelen aktörlerinden olan Pacino, genç yaşta oyunculuk eğitimi almaya başladı ve pek çok oyunda ödüller de kazandı.

Broadway'de sahneye çıktığı ilk oyun "Does the Tiger Wear a Necktie" ile Tony Ödülü'nün sahibi oldu. Kariyerindeki ilk filmi, 1969 yılında çevirdiği "Ben, Natalie" (Me, Natalie) ile oldu. Bu filmdeki performansı ile yapımcılığını Paramount'un üstlendiği, Francis Ford Coppola'nın efsane "Baba" (The Godfather) filminde 'Michael Corleone' rolünü kapmayı bildi. Bu filmdeki performansı ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ına aday gösterildi ve dünya çapında hızlıca üne kavuştu.

"Baba 2" ile üçüncü defa Oscar'a aday gösterilen Al Pacino, 1975 yılında çekilen "Köpeklerin Günü" (Dog Day Afternoon) filminde homoseksüel sevgilisinin cinsiyet değiştirme ameliyatının parasını karşılamak için banka soymaya kalkan bir aşık rolünü oynadı. Broadway oyunlarına geri döndü ve başrolünde oynadığı "The Basic Training of Pavlo Hummel" ile 2. kez Tony ödülünün sahibi oldu.

1983 yılında Brian De Palma'nın yönettiği, şiddeti bol "Yaralı Yüz" (Scarface) filminde başrol 'Tony Montana' isimli karakteri canlandırdı. Bu film, sinemanın kült filmleri arasındaki yerini almıştır. Bir süre başarısız filmlerde de görev alan aktörün dönüşü, 1989'da çekilen "Aşk Denizi" (Sea of Love) filmi ile oldu. Film büyük bir ses getirdi.

1990'da gösterişli bir gangsteri oynadığı "Dick Tracy" ile 6. kez Oscar'a aday olan Pacino, aynı yıl "The Godfather Part III" (Baba 3) filminde yer aldı. Tekrar uzun süren sessizliğin ardından "Kadın Kokusu" (Scent of a Woman, 1992) filmindeki oyunculuğu ile nihayet Oscar ödülüne ulaşmayı başardı. Al Pacino bu filmde emekli olmuş kör bir subayı canlandırmıştır. Canlandırdığı karaktere hazırlanmak amacıyla 6 ay körler okulunda yaşamıştır. Film çekimlerinde sürekli sabit bir noktaya baktığı için gözleri zarar görmüş ve sonrasın gözlük takmaya başlamıştır.

1995'te Michael Mann'in yazıp yönettiği ve Robert De Niro'nun canlandırdığı bir hırsızın peşindeki polisi oynadığı "Büyük Hesaplaşma" (Heat, 1995) filminde rol aldı. Sonrasında Johnny Depp ile "Köstebek" (Donnie Brasco, 1997), Keanu Reeves ile "Şeytanın Avukatı" (The Devil's Advocate, 1997), "Köstebek" (The Insider, 1999) ile sinemaseverlerle buluştu.

2003 yılında rol aldığı "Angels in America" isimli mini dizi 12 dalda Emmy ödülü kazanmış, Al Pacino da bu dizi ile ilk Emmy ödülünü almıştır. Kariyerine aynı hızla devam eden Pacino, hiç evlenmemesine rağmen 1996 yılından 2003 yılına kadar birlikte olduğu aktris Beverly D'Angelo'dan 3 çocuğu bulunmaktadır.