Biyografi

Nicolas Cage: Hakkında

Nicolas Cage; Long Beach, Kaliforniya, ABD doğumlu Nicolas Kim Coppola olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Nicolas Cage  60 yaşında Oğlak burcu
Doğum tarihi - yeri7 Ocak 1964 Long Beach, Kaliforniya, ABD
Uyruk / Görev: Long Beach, Kaliforniya, ABD doğumlu Nicolas Kim Coppola olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Vahşi Duygular1990 Next2007 Geride Kalanlar2014 Elveda Las Vegas1995 Ay Çarpması1987 gibi filmler bulunmaktadır.
Nicolas Cage 

akrabalarının da etkisiyle oyuncu olmak istemiştir. UCLA'de Tiyatro, Sinema ve Televizyon bölümünü bitirdi.

1983'te ünlü yönetmen amcası Francis Ford Coppola'nın "Rumble Fish" filminde rol aldı. Sinema sektörüne TV dizileriyle adım atan Cage, günümüzde film başına 4 milyon dolar gibi çok yüksek rakamlar alabilen bir aktör haline gelmiştir.

Küçük rollerle başladığı kariyerinde ilk önemli başarısını 1984 yapımı "Birdy" filmiyle elde etmiştir. Vietnam'da savaşan iki çocukluk arkadaşını anlatan film, Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nü kazanmıştır. Daha sonra "Peggy Sue Got Married", "Moonstruck", "Wild at Heart" gibi filmlerde rol almıştır.

En büyük başarısını 1995 yapımı "Elveda Las Vegas" (Leaving Las Vegas) filmiyle elde etti. Bu filmde intihara eğilimli bir alkolik olan 'Ben Sanderson' karakterini canlandıran Cage, Oscar ve Altın Küre başta olmak üzere bir çok önemli ödülün sahibi olmuştur.

1997 yılında "Con Air" ve "Face/Off" gibi iki başarılı aksiyon filminde oynadı. 1998'de ise romantik "Melekler Şehri" (City of Angels) filminde başrolü Meg Ryan ile birlikte paylaşmıştır.

2002 yapımı "Adaptation" filmindeki 'Kaufman' rolüyle bir Oscar adaylığı daha kazandı. 2000'li yıllarda "The Weather Man" (2005), Next (2007) gibi filmlerde rol alan Cage, "Hayalet Sürücü" (2007) adlı filmde ana karakteri canlandırdı. 2012 yapımı ''Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi'' devam filminde aynı rolü tekrarladı.

1980'li yılların sonlarında aktris Christina Fulton ile birlikte olan Cage'in bu ilişkiden Weston Coppola Cage adında bir oğlu dünyaya geldi. Weston Cage, hem aktörlük hem de müzisyenlik yapmaktadır.

1995 - 2001 yıllarında aktris Patricia Arquette ile evli kalan Cage, boşanmasının ardından bu kez Elvis Presley'in kızı Lisa Marie Presley ile 2002 yılında evlendi. Ancak bu evliliği de 2 yıl sonra bitti. 3. evliliğini ise 2004 yılında Kore kökenli Alice Kim ile yaptı. 2005 yılında Kal-El adında bir erkek çocuğu dünyaya geldi.