Biyografi

Emma Stone: Hakkında

Emma Stone; Scottsdale, Arizona, ABD doğumlu Emily Jean Stone olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, idari yapımcı
Emma Stone  35 yaşında Akrep burcu
Doğum tarihi - yeri6 Kasım 1988 Scottsdale, Arizona, ABD
Uyruk / Görev: Scottsdale, Arizona, ABD doğumlu Emily Jean Stone olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, idari yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi2014 Aşıklar Şehri2016 Sarayın Gözdesi2018 gibi filmler bulunmaktadır.
Emma Stone 

Krista Yeager ve Jeff Stone’nun çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Sanatçının kardeşi Spencer Stone da kendisi gibi oyuncudur. İlk sahne deneyimini bölgesel bir tiyatro olan Valley Youth Tiyatrosu’nda edinen Stone; ilkokul, ortaokul, lise döneminde de Valley Youth Tiyatrosu'nda 16 oyunda rol aldı.

Oyuncu olmak için liseyi bırakıp annesiyle Los Angeles’a taşınan Emma Stone, VH1 kanalındaki yetenek programı The New Partridge Family’de kendisini göstermeyi başardı. 2004’teki bu ilk başarısı ardından irili ufaklı rolleri beraberinde getirdi.  Komedi-gençlik dizisi olan "The Suite Life of Zack and Cody" adlı dizinin ardından "Medium", "Malcolm in the Middle" ve "Lucky Louie" dizilerinde yalnızca birer bölümde rol alan Stone, asıl çıkışını ise "Çok Fena" filmiyle yaptı.

"Tavşan Kız", "Zombieland" ve "Hayalet Sevgililerim" filmlerinde de seyrettiğimiz güzel oyuncu, 2010’da kendisine En İyi Aktris Altın Küre Ödülü adaylığı da getiren komedi filmi olan "Easy A" filminde başrolde oynadı. Bol ödüllü "Duyguların Rengi" filminde ezilen kadınların hikâyelerini kovalayan gazeteci "Skeeter" rolünde izlediğimiz Emma Stone; "Çılgın Aptal Aşk", "Arkadaştan Öte" ve "Suç Çetesi" filmlerinde yan rollerde de başarılı işler çıkartmıştır.

"Örümcek Adam" serisinin yeniden çevrimi olan 2012 tarihli "İnanılmaz Örümcek Adam" filminde "Gwen Stacy" rolünde seyrettiğimiz Stone, kızıl saçlarıyla da bu rolle hafızalara kazındı.

Woody Allen imzalı "Sihirli Ay Işığı" filminde Colin Firth ile kamera karşısına geçen Stone, eleştirmenlerin beğenisini kazanmıştır. 2014 yılında En İyi Film dahil 4 dalda Oscar alan "Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi" filmi sayesinde de ilk Oscar adaylığını almış oldu. Woody Allen ile beraber çalıştıkları 2. film olan "Mantıksız Adam" filminde bu sefer "Joaquin Phoenix" ile başrolleri paylaşmıştır.