Biyografi

Dwayne Johnson: Hakkında

Dwayne Johnson; Hayward, Alameda, Kaliforniya, ABD doğumlu Dwayne Douglas Johnson, The Rock, Rocky Maivia olarak da bilinen Amerikalı sporcu, amerikan futbolu oyuncusu, güreşçi oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Dwayne Johnson  51 yaşında Boğa burcu
Doğum tarihi - yeri2 Mayıs 1972 Hayward, Alameda, Kaliforniya, ABD
Uyruk / Görev: Hayward, Alameda, Kaliforniya, ABD doğumlu Dwayne Douglas Johnson, The Rock, Rocky Maivia olarak da bilinen Amerikalı sporcu, amerikan futbolu oyuncusu, güreşçi oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Kıyamet Öyküleri2006 G.I. Joe: Misilleme (3D)2013 gibi filmler bulunmaktadır.
Dwayne Johnson 

lise yıllarında iken Miami'de Amerikan Futbolu ile ilgilenmiştir. 1991 senesinde Miami Hurricane'in as takımında savunma oyuncusu olarak oynamıştır. Annesi Ata Johnson, babası Rocky Johnson’dur.

Dwayne Johnson, Miami Üniversitesi'nin Psikoloji bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra güreş kariyerinde önemli yerlere geldi. Güreşteki lakabı "The Rock"'dır. Toplamda 16 kez şampiyon olan Dwayne Johnson, 2002 yılından sonra film çekimleri için güreş arenasından uzaklaşmak durumunda kaldı. 2004 yılında WWE ile kontratının sonlandırdı. Film kariyerine daha çok ağırlık vermeye başladı.

"Akrep Kral" (2002)  filmi ile yakaladığı çıkışı, "Kıyamet Öyküleri", "Sihirli Dağ" gibi sürdüren Johnson, "Hızlı ve Öfkeli 5" filminde Vin Diesel ve Paul Walker ile başrolleri paylaştı. "G.I. Joe: Misilleme", "Muhbir ve Zor Kazanç" ve "Herkül: Özgürlük Savasçısı" (2014), "San Andreas Fayı" (2015) filmlerinde yer alan Dwayne Johnson, Hızlı ve Öfkeli serisinin de ana kadrosuna yerleşti.