Biyografi

Susan Sarandon: Hakkında

Susan Sarandon; Jackson Heights, Queens, New York City, New York, ABD doğumlu Susan Abigail Tomaling olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, idari yapımcı, yapımcı
Susan Sarandon  77 yaşında Terazi burcu
Doğum tarihi - yeri4 Ekim 1946 Jackson Heights, Queens, New York City, New York, ABD
Uyruk / Görev: Jackson Heights, Queens, New York City, New York, ABD doğumlu Susan Abigail Tomaling olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, idari yapımcı, yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Atlantik Şehri1980 Baş Belası2014 Robot and Frank2012 The Rocky Horror Picture Show1975 Güzel Bebek1978 gibi filmler bulunmaktadır.
Susan Sarandon 

İtalyan bir anneye ve İrlandalı bir babaya sahip, dokuz çocuklu bir ailenin üyesidir. The Catholic University of America'nın drama bölümünden 1968'de mezun oldu. 1967'de ilk eşi olan Chris Sarandon ile okulda tanıştı. 1979'da ayrılmalarına rağmen Susan Sarandon, halen ilk eşinin soyadını kullanmaya devam etti.

1969 yılında ilk filmi "Joe" filminin oyuncu seçimi için çağrıldığında büyük bir rol alacağını inanmamıştı. Fakat başrollerden birini almayı başardı. Adını duyurmaya başladığı film ise 1974'de çekilen "Lovin' Molly" filmi oldu. Bundan bir yıl sonra "The Rocky Horror Picture Show" filminde canlandırdığı "Janet Weiss" rolüyle büyük başarı kazandı.

1980'de ona ilk Oscar adaylığını kazandıran "Atlantic City" (Atlantik Şehri) filminde rol aldı.

Yıldızı gitgide parlayan oyuncu 1988 yılında Tim Robbins'le birlikte "Bull Durham" adlı filmde çalıştı. Bu filmde tanıştıktan sonra bir süre beraber olan çiftin iki çocuğu oldu.

90'lı yıllarda 4 kez Oscar'a aday olan oyuncu, 1996 yılında Sean Penn ile başrolü paylaştığı "Ölüm Yolunda" (Dead Man Walking) ile "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı.