Biyografi

Marcello Mastroianni: Hakkında

Marcello Mastroianni; Fontana Liri, İtalya doğumlu Marcello Vincenzo Domenico Mastrojanni olarak da bilinen İtalyan oyuncu
Marcello Mastroianni  72 yaşında Terazi burcu
Doğum tarihi - yeri 28 Eylül 1924 Fontana Liri, İtalya
Ölüm tarihi - yeri : 19 Aralık 1996 Paris, Fransa
Uyruk / Görev: Fontana Liri, İtalya doğumlu Marcello Vincenzo Domenico Mastrojanni olarak da bilinen İtalyan oyuncu
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Aile Günlüğü1962 Beş Şehrin Hikayesi1951 Dün, Bugün ve Yarın1963 Tatlı Hayat1960 Sekiz Buçuk1963 gibi filmler bulunmaktadır.
Marcello Mastroianni 

1938-1943 yılları arasında birçok tiyatro oyununda küçük roller aldı. 2. Dünya Savaşı sırasında çalışmaları kesintiye uğradı, bir Nazi hapishanesinde bir süre kaldı ama kaçmayı başararak Venedik’te bir süre saklandı.

Savaştan sonra Centro Universitario Teatrale'de çalışmaya başladı. Orada tanıştığı yönetmen Luchino Visconti, yönettiği bir oyunda (İhtiras Tramvayı) Mastroianni’ye rol verdi. Bu oyun sırasında Federico Fellini’nin eşi olan oyuncu Giulietta Masina ile tanışması kariyerinde önemli bir dönüm noktası olmuştur.

İlk filmi olan ve Victor Hugo'nun romanından uyarlanan "I miserabili" (Sefiller), 1948 yılında gösterime girdi. Luchino Visconti’nin "Beyaz Geceler" (Le Notti Bianche, 1957) filminde başrolü üstlendi.

1960’ta çekilen, Federico Fellini’nin yönetmenliğini yaptığı ve kısa zamanda kült film haline gelen "Tatlı Hayat" (La dolce vita), ömrünün sonuna kadar peşini bırakmayacak olan Latin Âşık yakıştırmasının doğmasına sebep oldu. Ama Marcello, komedi türünden politik türdeki ve dram türündeki filmlerde her türlü rolde, inandırıcı performanslar sergilemeyi başardı.